Психосинтезът – интегрален подход за разглеждане на човека, известен и

...
Психосинтезът – интегрален подход за разглеждане на човека, известен и
Коментари Харесай

Психологията „с душа” вече и у нас

Психосинтезът – интегрален метод за разглеждане на индивида, прочут и като „ логика на психиката с душа ”, ще бъде показан у нас в края на май и началото на юни.  Методът дава път за реализирането на Аз-а, за себепознание и градивно отношение към ежедневния живот.

За да показват делото на създателя на психосинтеза – италианския психиатър Роберто Асаджоли, у нас идват Мигел Малагрека и Паола Маринели, членове на Институтa по психосинтез - Флоренция, учреден от Асаджоли.

Лекция на тематика „ Роберто Асаджоли и Психосинтеза – раждане на трансперсоналната логика на психиката ” ще има на два пъти - на 31 май в Ректората на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, зала 2, от 18 часа; и на 4 юни във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”.

Семинар „ Познай, овладей и трансформирай себе си ” ще има на 1 юни от 18,30 до 21,30 часа в Българския институт по гещалттерапия на ул. „ Герлово ” 4-6. Водещи са Мигел Малагрека и Паола Маринели от Институтa по Психосинтез-Флоренция. Входът е свободен.

На събитията ще бъде показана и книгата на Асаджоли „ Психосинтеза: за естетика в живота “ от издателство „ Изток-Запад “ с превод от Сава Славчев.

Заедно с водещите ще имаме опция да разсъждаваме върху делото на доктор Асаджоли - един от най-именитите италиански психиатри, чиято работа спомага за реализирането на същинска гражданска война в логиката на психиката.

Делото на Асаджоли като се изключи че способства за развиването на „ дълбинната “ логика на психиката, отваря порти за проучването на „ висшите “ и „ трансперсонални “ аспекти на човешкото създание. Психосинтезът предлага интегрален метод на разглеждане на индивида, който е надълбоко положителен и е фокусиран върху капацитета и контакта с духовната действителност вътре в самите нас. Затова той е прочут още като “Психология с душа “ и Висинна логика на психиката, която е в положение да разбере значимостта на духовните психологични положения като наслада, обич, достоверност, творчество, ентусиазъм, увереност или мъдрост и посредством тяхното осъществяване в ежедневния живот да съгражда едно по-добро бъдеще.

Майк и Паола, които ще ни съпроводят в тези „ Дни на Психосинтеза “, ще ни разрешат посредством опита да познаем главните хрумвания и правила на Психосинтеза – път за реализирането на Аз-а, път на себепознание и на градивно отношение към ежедневния живот.

Книгата на Асаджоли „ Психосинтеза: за естетика в живота “, въпреки и да приказва за научно-приложния аспект на Психосинтеза, е налична за необятен кръг от читатели. С нея видният италиански психиатър ни споделя на напълно понятен език по какъв начин можем да следваме пътя на осъзнаването си, с цел да реализираме естетика в живота. В същото време Психосинтезът е и реформаторски метод в логиката на психиката, тъй като в научното поле Асаджоли слага напълно справедливо и духовния детайл.  Именно заради духовно насочената психична доктрина и процедура търсещият към този момент може да проникне в центъра на личността си, скрита досега зад идентификациите на множеството борещи се между тях субличности, наричани още и обществени функции, и хармонизирайки ги, да се освободи от несъзнателните им въздействия. С тяхното преодоляване и с възходящата жизнеспособност стартира точно животът в полето на Висшето схващане.

Желаещите да задълбочат своите познания в този метод могат да се включат и в практическите семинари „ Въведение в Психосинтеза “, в които посредством работа в дребна група ще се срещнат с правила и способи за:

    - опознаване на свръхсъзнанието като извор на духовни положения (вдъхновение, достоверност, творчеството, мъдрост, обич и пр.) и асимилиране на способи за свръзване с него за възстановяване качеството на живот.
    - схващане на психологичните детайли, с които нашият Аз се разпознава – обществени функции, мисли, убеждения и др.; техните въздействия върху личността и методите за освобождение от контролиращите ни модели.
    - опознаване на Аз-а като вътрешен център и неговото място в психологичната конструкция.
    - различаване на ресурсите ни за възстановяване на осъзнатостта и качествата на волята ни.

Подробна информация за семинарите и водещите можете да откриете на
http://www.vihar.eu/seminar-ps

Още за Психосинтеза и Роберто Асаджоли – ТУК.

Организатор на събитията е „ Вихъръ “ – пространство за Култура и Изкуство с основен сътрудник Италианския културен институт-София; със съдействието на Българския институт по гещалттерапия, издателство „ Изток-Запад “, Българската асоциация по Психосинтез и Otpuskane.com.

Благодарим на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ за беценната им поддръжка.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР