Психолозите на БЧК в цялата страна са оказали психосоциална подкрепа

...
Психолозите на БЧК в цялата страна са оказали психосоциална подкрепа
Коментари Харесай

10 октомври – Световен ден на психичното здраве

Психолозите на БЧК в цялата страна са оказали психосоциална поддръжка на повече от 50 000 души, потърпевши при наводнения и рецесии

Бедствията, изключителните обстановки и рецесиите оказват голямо въздействие върху психическото здраве на хората. Именно в тази посока е ориентирана и работата на психолозите на БЧК, чиято цел е да оказват помощ за облекчение на непосредственото психическо страдалчество след прекосяване на първичния потрес.

234 души, потърпевши от наводненията в община Карлово са получили психосоциална поддръжка от психолозите на Червения кръст. Преживяното в сходни обстановки постоянно води до така наречен „ травматичен стрес “. Екипите на организацията не престават да работят на място с посещения по домовете най-много на възрастни, самотни и мъчно преносими хора.

От началото на спора в Украйна досега, психолозите на Българския Червен кръст са оказали психосоциална поддръжка на повече от 50 000 украински жители, потърсили протекция у нас. 8334 от тях са деца до 16 година, някои от които с аутизъм и специфични потребности.

Според Световната здравна организация всеки пети претърпял боен спор, е обиден от психическо страдалчество. За тези хора е от водещо значение приемането на съответна поддръжка, с цел да бъдат предотвратени дълготрайни последствия както върху тях, по този начин и върху техните фамилии.

Всички нуждаещи се от психическа поддръжка могат да се извърнат към безплатния телефон на Контактния център на БЧК 080011466. От началото на годината позвъняванията, получени на телефонната линия са 2367.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР