Психолози на Българския червен кръст започват посещения при хората в

...
Психолози на Българския червен кръст започват посещения при хората в
Коментари Харесай

Психолози на БЧК гонят стреса на хората от бедстващите карло...

Психолози на Българския червен кръст стартират визити при хората в най-засегнатите от наводненията обитаеми места в община Карлово. Целта е да бъде оказана психосоциална поддръжка на всеки, който има потребност от такава. Психолозите ще бъдат разграничени в два екипа. От рано сутринта на следващия ден те ще са в селата Каравелово и Богдан.

Психолозите ще посещават по домовете най-вече възрастни, самотни и мъчно преносими хора. На място ще бъде направена оценка дали има нужда да бъдат образувани спомагателни екипи, каква да е интензивността на визитите и има ли потребност хората да бъдат насочвани към експерт.

Всички нуждаещите се от психическа поддръжка могат да я получат и на безплатния телефон на Контактния център на БЧК 080011466 или посредством онлайн връзка.

Психолозите на Червения кръст работят по особено създадени методики за дейности при бедствени обстановки. Преживяното от хората в община Карлово, неизбежно води до така наречен „ травматичен стрес “, а пострадали от него са освен потърпевшите, само че и техните близки. Работата на експертите от БЧК е да облекчат непосредственото психическо страдалчество след прекосяване на първичния потрес от сполетялото ги злополучие.

И досега, в границите на първичната помощ, оказвана от Червения кръст на жителите на наводнените карловски села, психолозите бяха част от екипите на място, само че от на следващия ден стартират самостоятелна работа с хората по места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР