Психологията на цветовете днес присъства във всички аспекти на живота

...
Психологията на цветовете днес присъства във всички аспекти на живота
Коментари Харесай

Топ 5 на най-модерните цветове, които да включите в гардероба си

Психологията на цветовете през днешния ден участва във всички аспекти на живота ни. Цветовете имат силата да внушават и да влияят психически върху близките. Ето кои са модерните цветове, които да включите в дрешника:

Коралово

Институтът за цветовете на компанията „ Pantone ” разгласи, че цветът на 2019 година е „ жив корал “. " Живият корал ни кара да сме дейни и съпричастни, насърчавайки ни към безгрижност и чувство за лекост. Той символизира нашата вродена потребност от оптимизъм и въплъщава желанието ни за изложение “ – това е определението, което „ Pantone ” дават за цвета на 2019-а година.

Този цвят е ослепителен, ярък, доста витален и въодушевен от естествената хубост на природата. Ако го включите в дрешника си, можете да го комбинирате елементарно с бяло и сиво, а за какво не и като пъстър акцент в черен тоалет.

Цвят каки

Представлява разнообразни пясъчно-земни нюанси, които са в диапазона от мръсно жълто и граничещо със зеленикаво кафяво. Този цвят е забавен и мистериозен, въздържан и спокоен. Традиционно се употребява във военните униформи, а нюансът в него играе ролята на камуфлаж.

Виолетово

Често се асоциира с кралските особи и символизира власт, достойнство, разкош, внушава възприятие на благосъстояние, разсипничество, самочувствие и самостоятелност.

Виолетовият цвят е доста потребен за креативните и чувствителни хора, те елементарно се настройват на неговите позитивни трептения.

Винено

Смята се, че този цвят обогатява разсъдъка и душата на всеки човек, който го е избрал в своя дрешник. През последните години доста от стилните дизайнери се въодушевяват от винените оттенъци. Тези цветове са извънредно елегантни, луксозни и превъзходно се съчетават с други оттенъци от цветовата гама.

Наситено синьо

Синьото най-често се асоциира с естетика, самочувствие, безконечност, въображение, мраз и от време на време горест. Синият цвят е постоянно настоящ през лятото. Ако го комбинирате вярно, ще бъдете постоянно съвременни. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР