Пшеница, преварена вода (дестилирана), ябълки, орехи и лимон. Това са

...
Пшеница, преварена вода (дестилирана), ябълки, орехи и лимон. Това са
Коментари Харесай

Най-доброто време за житната диета на Петър Дънов!

Пшеница, преварена вода (дестилирана), ябълки, орехи и лимон. Това са нужните истински артикули за 10-дневния пост, който Беинса Дуно завещава на учениците си. Той им заречен, че по този начин ще бъдат здрави и ше живеят повече, в сравнение с другите потребители в бъдещето.

Учителят Петър Дънов дава житния режим на учениците си преди 80 години. Тук не става дума за елементарна диета или пост, а за потребна скица с значими духовни послания. Затова измененията по време и след режима са освен физически – намаляване, почистване, лечение, само че и душевен.

Разделете 1 кг. жито (пшеница) на 10 равни елементи. Разделете зе всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички детайли, нужни за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, само че не минерална).

Приготвяне на житото

Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте доста хубаво 100 гр. жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4 – 0,6 литра) и затворете термоса добре.

Най-добрия месец за тази диета е февруари.

Първият ден, сутринта, кажете следната формула един пъ): “Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни ”. След това деликатно излейте от термоса единствено житената вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни елементи (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядете, можете да го подслаждате с мед.

По време на житния режим ще пиете единствено преварена вода, подправена с лимонен сок и мед. Най-добре е да не разтваряте меда във водата, а да го ядете с лъжичка, която ще поставяте на горната част на небцето. Като отпивате от водата, медът последователно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. Чрез този метод на хранене вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни субстанции, усвоени в устата, а не посредством стомаха.

Житото ще ядете, като преди да го глътнете, ще го дъвчете постепенно най-малко 99 пъти. Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на слънцето и така нататък Спазвайте правилото обещано от учителя да се храните с обич и признателност. Добре е да съберете семките от ябълката и да ги посадите на уместно място. По този метод ще изразите Вашата признателност за нейната всеотдайност. По време на житния режим не употребявайте никаква сол. През тези дни станете слънчеви хора, бъдете постоянно усмихната и не допускайте в себе си никакви негативни мисли, усеща и действия.

Захранване(Отпостване)

На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска чорба (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). В дните след режима не би трябвало да преяждате. Всички боклуци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място измежду природата.

Как да изберем деня

Започва се постоянно през февруари – в никакъв случай през различен месец, поучава Петър Дънов. Разбира се, спазвайки етапа на Луната тя може да се
употребява и презз цялата година с много добър резултат. По принцип по истинската метода на Дънов началото е от един до три дни след пълнолуние и продължава общо 10 дни. Пълнолунието всяка година по това време се пада на разнообразни дати. Когато е в края на месеца, режимът може да продължи и през март. Когато е в крайните дати – 27-28 февруари, то режимът би трябвало да стартира при започване на февруари.

Според Дънов месецът е подобаващ, тъй като в този момент природата още спи зимен сън. И ние би трябвало да пречистим физически и духовно организма си, с цел да можем да възприемем праната, която ще пристигна в обилие при започване на пролетта. Учителят неслучайно е избрал този интервал. През януари е към момента доста рано, а температурните условия постоянно са много сурови. Това би изтощило организма, а през март е към този момент късно в изискванията на умерения пояс.

Тази година Житната диета може да стартира във всеки определен ден след пълнолунието, което мина на 4-ти февруари. Докато се съблюдава, е необходимо  Не се предлага и минерална, тъй като е пренаситена с минерални соли, които ще попречва точния метаболитен резултат, който се цели.

Съвети

Преди да стартирате Уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате подозрения, консултирайте се със експерт. По принцип диетата се смята за несъответствуваща за хора с нетърпимост към глутен.

Избягвайте пшеница, която е ГМО, по тази причина използвайте единствено био или сортове, които не е известно да са подлагани на генна трансформация. Това са лимец, динкел, спелта, емер и камут..

Водата, която се употребява за този режим, е от изключителна значимост. Препоръчва се преварена вода и трапезна. Избягвайте да употребявате вода от чешмата.

Подготовка и артикули

Рано на първия ден казвате молитвата: „ Господи, допусни ме влечебницата на природата за 10 дни “. Всяка заран би трябвало да приготвите: 100 грама жито (съдържа всички детайли, нужни за поддържане на живота); 3 ябълки (за сърцето); 9 ореха (за мозъка); 3 лъжици мед (за кръвта) и лимон. Необходимо е плодовете да бъдат хубави и здрави.

Още за метода на подготвяне

Житото се измива доста добре от вечерта, поставя се в добре затворен термос и се залива с вряла вода. Сутринта се изпива житената вода с прибавен мед и лимон, половин-един час преди закуска. Водата не се пие, а се „ дъвче “, тъй като това е доста питателна течност. Говорим за житената вода, получена от грухано жито. Така всички детайли от нея се усвояват пълноценно, казвал Петър Дънов. (Тя може да продължи се приема като лечебно средство за утешение на нервната система в границите на 40 дни.) (Употребата на сурово жито – това е друго упражнение, обещано от Учителя в сказка, което обаче не се отнася за житния режим през февруари).

Житото може и да е леко подварено за минута. То би трябвало да е омекнало, даже малко разпукнато, само че не преварено. Дневната порция жито се разпределя на три елементи, като е желателно след отсипване на съответната част, останалите да остават в добре затворения термос, което резервира житото свежо и прясно. Ако се отсипе сутринта и стои навън, то се окислява от въздуха и губи от своята хранителност.

 Желателно е преди ястие да се изпиват най-малко по две водни чаши преварена вода с мед и лимон. Изключение прави утринната чаша от „ житената вода “.

Ако не се пие задоволително вода, организмът се обезводнява и житният режим се кара доста мъчно. Но единствено преварена и в никакъв случай студена.

Още за ангелската чорба

По време на житния режим не се употребява сол, а лимонът е най-много един дневно. Медът не се разтваря във водата, а се взима с лъжичка – единствено една. Тя се поставя на небцето, след което се отпива вода с няколко капки лимон, задържа се в устата, до момента в който отмие меда. Преди да изядем ябълката, би трябвало да я подържим в ръка, да се свържем с нейната аура, да благодарим на дървото и на слънцето за нея. По време на поста черупките и обелките би трябвало да се събират, с цел да се заровят на чисто място измежду природата след привършване на режима. Добре е през този интервал да спрете цигарите и алкохола за цялостно филтриране. Постът ще ни бъде от изгода единствено, в случай че е и в трите свята – физически, нравствен и възвишен.

На десетия ден на обяд се прави „ ангелска чорба “ . Тя се състои от литър и половина леко подсолена вода, три цели обелени картофа, няколко стръка нарязан магданоз, черен пипер, лук или праз. Това е храната за целия ден и вероятно и за идващия, след което идва зареждане с плодове, елементарни растителни храни без подправки, самун.
Този житен пост се съблюдава единствено при положение, че човек е жизнен и щастлив, че се усеща добре и е подготвен за своето духовно и телесно филтриране. На втория или третия ден може да изживеете „ лечебна рецесия “, обвързвана с възприятие на апетит и главоболие. Те се превъзмогват с потреблението на една-две чаши преварена вода, мед и орехи. Съкратете режима, в случай че не се чувствате добре, до момента в който го спазвате.

Инфо: Лечители.НЕТ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР