Прясно изцеденият сок, наричан още фреш, е най-полезен, ако се

...
Прясно изцеденият сок, наричан още фреш, е най-полезен, ако се
Коментари Харесай

Как да съхраняваме фреш

Прясно изцеденият сок, именуван още фреш, е най-полезен, в случай че се изпие незабавно след изцеждането на плодовете или зеленчуците.

Петнадесет минути след изцеждането на плодовете или на зеленчуците сокът към момента е запазил доста от потребните си субстанции, тъй че е добре да го изпиете допустимо по-бързо.

Но в случай че по случайност сте създали повече сок, в сравнение с можете да изпиете, се постанова да го съхраните, с цел да запазите скъпите му субстанции.

Някои сокове могат да бъдат съхранявани в ледник, без това да се отрази на качествата им за прочут интервал от време. Това се отнася до фреша от моркови, който може да престои до час в хладилника, без да изчезне по-голямата част от потребните му съставки.

 Доматен сок

Сокът от алено цвекло, както е известно, наложително би трябвало да престои към четиридесет минути, преди да бъде употребяван. Ако се изпие незабавно, може да провокира остри алергични реакции.

Ябълковият фреш би трябвало да бъде изпит на момента, тъй като незабавно стартира да се окислява и усетът и типът му се трансформират. Ако смятате да го съхранявате, прибавете в него малко лимонен сок, с цел да се резервира светлият цвят на фреша.

Ако доста добре пандизите съда с фреша, можете да го съхранявате в ледник до 24 часа. Имайте поради обаче, че с всеки идващ час скъпите субстанции на фреша понижават, а усетът му може да се промени. Най-добре да съхранявате фреша в бутилки, само че може и в кана, която е с похлупак, под който сте поставили слой целофан или транспарантно фолио.

 Фреш

Ако обаче решите да запазите фреша за повече от 24 часа, би трябвало да го излеете в тенджера и да го варите 10 минути на муден огън. В плодовите фрешове се прибавя 1 супена лъжица захар, а в доматения сок – 1 дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Горещият фреш се разпределя в буркани с капачки на винт и се затваря добре. След като изстине, се съхранява на мрачно и хладно.

Можете също по този начин да замразите фреша, само че във фризера той не може да се съхранява повече от две денонощия, без да изчезнат доста от потребните му субстанции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР