Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не

...
Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не
Коментари Харесай

Съвети за приготвяне на прясна риба Тон

Прясната риба звук можем да приготвим по разнообразни способи. Не е доста публикувана, само че въпреки всичко има забавни предписания с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с разнообразни сосове и маринати.

Интересен факт е, че рибата звук е измежду най-нискокалоричните храни. Тя е едра риба, само че месото й може елементарно да бъде сбъркано с телешко или друго месо.

В Италия най-често подготвят прясната риба звук маринована с лимон и зехтин, и прибавят сол и черен пипер, по този начин нареченото карпачо.

В Япония най-често подготвят суши със сурова риба звук. Парче риба звук се топва в соев сос и се прави руло с авокадо.

Най-подходящата лой при готвенето на риба звук е зехтинът. Ако пържите прясна риба звук имайте поради, че единствено леко да порозовее от двете страни и рибата е подготвена. Преди да пържите риба звук я оваляйте в брашно и грис.

Ако решите да употребявате марината, то една от най-вкусните е соев сос и мед. Оставете рибата звук да покисне за час. Вкусът е изумителен.

Рибата звук ще бъде доста сочна, в случай че я накиснете в прясно мляко преди да я готвите.

Зелената салата се комбинира идеално с риба звук. Можете за малко за я изпечете на скара и да я овкусите с подобаващ дресинг от зехтин, оцет и чесън.

Друг доста подобаващ сос за риба звук е със сос от ситно нарязани маслини, зелен лук, каперси и подправки на усет (сол и черен пипер).

Подходящ алкохол, когато си хапвате риба звук, е аленото вино.

Риба звук можете да комбинирате с разнообразни зелени салати, пресни, варени или задушени картофи, спагети и доста други комбинации.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР