Прякорът на легендарния стрелец е Уоли. Той е на 40

...
Прякорът на легендарния стрелец е Уоли. Той е на 40
Коментари Харесай

Най-смъртоносният и страховит снайперист в света е на лов за генералски глави в Украйна

Прякорът на именития стрелец е Уоли. Той е на 40 години и се е бил сред 2009 и 2011 година два пъти в Афганистан като част от контингента на канадските въоръжени сили там. През 2015 година Уоли по своя самодейност пътува и до Ирак, с цел да взе участие в битката против Ислямска страна. Бил се е и в Сирия на страната на кюрдите.

Неговите бойни приятели са също страховити стрелци – през 2017 година един от тях ликвидира член на ИД от 3 450 метра, което е международен връх за доказано поразяване от дълга отдалеченост със снайперова пушка.

След като в събота Зеленски прикани членовете на интернационалната общественост на въоръжените сили да отидат в Украйна и да й оказват помощ, Уоли остави жена си и едногодишното си дете и за него се твърди, че към този момент е в Украйна. Самият той показа, че решението да се отзове на вика за помощ е като на “пожарникар, който чува звука на алармата ". За изоставянето на фамилията си той сподели:

“Знам, че е извънредно, само че когато виждам фотоси от разрушенията в Украйна, в главата си виждам своя наследник в заплаха, че той е, който страда. " В цивилния живот снайперистът работи като програмист.

Той е споделил пред CBC, че дружно с още трима канадски бойци, които са пристигнали в Украйна, са били посрещнати с обятия и цветя, когато са минали украинската граница.

За претекстовете си да рискува живота си и да иде да се бие в Украйна, снайперистът дава отговор малко: “Просто е, желая да им оказа помощ. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР