Пряк военен конфликт между НАТО и Руската федерация ще бъде

...
Пряк военен конфликт между НАТО и Руската федерация ще бъде
Коментари Харесай

Песков: Конфликтът между НАТО и Руската федерация е неизбежен, ако западните войски бъдат изпратени в Украйна

Пряк боен спор сред НАТО и Руската федерация ще бъде неминуем, в случай че западни войски бъдат изпратени в Украйна, означи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в диалог с публицисти, оповестяват съветски медии.

„ В този случай би трябвало да приказваме не за възможност, а за наложителност и по този начин го оценяваме “, сподели Песков в отговор на въпрос по какъв начин Кремъл прави оценка рисковете от ескалация и вероятността от директен спор сред НАТО и Руската федерация при положение на изпращане на западни войски в Украйна.

Песков добави, че страните от НАТО „ също би трябвало да оценят “ следствията от сходни дейности и да са наясно с това.

„ И задайте въпроса дали това дава отговор на техните ползи и най-много на ползите на жителите на техните страни “, приключи Песков.

По-рано френският президент Еманюел Макрон на конференция след среща на европейските водачи съобщи, че няма консенсус по отношение на формалното изпращане на сухопътни войски в Украйна, само че не изключи такава опция в бъдеще. Той добави, че западните страни " имат намерение да създадат всичко належащо, с цел да попречат на Русия " да вземе превъзходство в спора.

Срещата в Елисейския замък се състоя в Париж на 26 февруари. На конференцията участваха немският канцлер Олаф Шолц, полският президент Анджей Дуда и министър-председатели на към 20 страни от Европейски Съюз. Съединените щати бяха показани на срещата от асистент държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън, а Обединеното кралство беше показано от външния министър Дейвид Камерън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР