Прозорец от американски военен хеликоптер падна на училищна спортна площадка

...
Прозорец от американски военен хеликоптер падна на училищна спортна площадка
Коментари Харесай

Прозорец от щатски военен хеликоптер падна в японско училище

Прозорец от американски боен хеликоптер падна на учебна спортна площадка в южната част на Япония , разяснява морската пехота на Съединени американски щати и се извини за случая, който може да помогне на опозицията против тяхното наличие, оповестява Агенция Франс Прес.

Няма известия за съществени пострадвания при случая , който се е случил в 10 часа локално време в начално учебно заведение наоколо до морската въздушна база Футенма. Американските военни оповестяват, че казусът е " извънредно сериозен " и стартират следствие .

" Съжаляваме за случая и се извиняваме за безпокойството, което е породено на обществото ", изясняват военните в изказване и приканват локалните поданици да останат встрани , от мястото на падналия обект, " по аргументи свързани с сигурността ".

Такива произшествия провокират неодобрение против американските бази на стратегическия остров Окинава, което би било неприятно за всяка американска военна активност в Азия. " Децата от учебното заведение организираха спортните си занимания в двора, когато се случи случаят, само че никой не беше съществено ранен ", разяснява чиновник на локалната полиция.

Прозорецът, който е паднал от хеликоптера, е с дължина и ширина към 90 сантиметра , добавя той. " Цялата треперех от боязън ", разяснява майка на един от учениците пред частния ефирен канал TBS пред учебното заведение. Друга ядосана майка добавя: " Моето дете беше измежду тези, които бяха на двора , децата можеха да умрат, в случай че беше паднал в неверната част на двора ".

Въздушната база Футенма е главен източник на съмнение сред централното държавно управление на Япония и Окинава към по-широката американска военна стратегия за пренасяне, подписана сред Токио и Вашингтон през 1996 година

Жителите желаят Футенма да бъде затворена и издигната в друга част на Япония или в чужбина, заявявайки, че към този момент не могат да живеят с шумовете, злополуките и случаите на закононарушения , осъществени от американски чиновници.

" Този тип случай провокира безпокойствие освен измежду хората в учебното заведение, само че и всички хора в Окинава и в никакъв случай не би трябвало да се случва ", разяснява представителят на японското държавно управление Йошихиде Суга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР