Проветряването е важно за хигиената и здравето на всеки жив

...
Проветряването е важно за хигиената и здравето на всеки жив
Коментари Харесай

Кой ще настине от партийното проветряване

Проветряването е значимо за хигиената и здравето на всеки жив организъм. Отнася се и за партийните централи, в случай че не желаят да бъдат разядени от плесен и всевъзможни нездравословни гъби.

В идващите месеци следва съществено почистване в редиците на патриотите и Българска социалистическа партия, които са измежду най-големите губещи на изборите на 4 април.

Макар да се държат като спечелили, в ГЕРБ също се готвят за проветряване. Лидерът Бойко Борисов го даде обещание още предишния юни. Пандемията обаче се трансформира в доминанта за премиера в последните месеци и борбата с вредителите позакъсня.

Кой може да настине от проветряването на 11 май, за когато е плануван Национален съвет на ГЕРБ?

Показва го още дневният ред на форума, който планува

избор на зам.-председателите и членове на Изпълнителната комисия на партията.

В момента заместници на Борисов в партията са кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов. Точно двамата обаче са измежду хората, които попадат в проектите на Борисов за промяна по висшите етажи на ГЕРБ, твърди “24 часа”. Лидерът на партията бил отчаян от слабите резултати в огромните градове, които до момента е фаворизирал, в това число и при насочването на еврофондове за развиването им. В София ГЕРБ загуби изборите в два от трите столични региона, в Бургас е първа политическа мощ, само че се е сринал с повече от 10% по отношение на резултата си от 2017 година

Още в първите дни след изборите Борисов е имал диалози с част от хората, които съгласно него не са били задоволително дейни по време на акцията за парламентарните избори и носели виновност за слабото показване.

Йорданка Фандъкова най-вероятно ще излезе от партийното управление, с цел да се посвети единствено на ръководството на София. Специално за столицата Борисов бил неудовлетворен, че кметът и общинските съветници от ГЕРБ не са били дейни в предизборната акция.

Лидерът не е решил дали да смени Димитър Николов като заместник-председател на ГЕРБ. В сходна обстановка е и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който рискува да напусне Изпълнителната комисия, тъй като в неговия МИР ръководещата партия със своите 22% бе на косъм да загуби изборите от “Има подобен народ” на Слави Трифонов.

Засега

не е ясна ориста на новоизлюпения народен представител и някогашен кмет на Пловдив Иван Тотев.

Той би трябвало да изяснява за какво ГЕРБ съумя да се пребори едвам за три мандата под тепетата на последния избор, което в никакъв случай не се е случвало до момента. Като градски водач на партията точно Тотев отговаряше за представянето на изборите.

Пловдив е напът да загуби и единствения си представител в Изпълнителната комисия на ГЕРБ Менда Стоянова, която се чака сигурно да сдаде поста. Тя бе ръководител на комисията по бюджет и финанси в 41-вия, 43-ия и 44-ия парламент. Като в края на 41-вото национално заседание за малко бе и зам.-председател на Народното събрание. Стоянова изненадващо не бе включена в кандидатските листи на ГЕРБ за изборите през 2021 година

Ситуацията с ГЕРБ в Пловдив е изключително трагична, откакто в ролята на любимец на Борисов се оказа досегашният регионален шеф Дани Каназирева. Тя беше отстранена от партията по времето на Цветанов, само че в този момент оглави листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за Пловдивска област. Именно тя беше един до друг до премиера по време на визитата му под тепетата в неделя. В същото време в пловдивската организация от дълго време цъка бомба със закъснител. Заложи я точно министър председателят, като през 2019 година издигна за кмет на града Здравко Димитров, а партийните каузи остави в ръцете на някогашния градоначалник Иван Тотев. Сега за благоволението на Борисов има трибой, от което обаче никой не печели. Това се видя на изборите на 4 април, когато ГЕРБ удари историческо дъно в Пловдив, въпреки лидер на листата да бе самият Борисов.

Ситуацията под тепетата стартира да наподобява на драмата в Русе,

където също има раздори на локално равнище. Бившият кмет Пламен Стоилов беше отстранен от ГЕРБ дружно с огромна група съидейници. Това обаче трайно смъкна резултата на партията, която на последните избори беше победена от " ИТН ". Заради неуспеха се чака да бъде изваден от Изпълнителната комисия на ГЕРБ русенският народен представител Пламен Нунев, който ще сдаде и поста на регионален координатор на партията.

В пенсия като член на партийното управление Борисов възнамерявал да изпрати един от най-дългогодишните фрагменти на ГЕРБ Красимир Велчев, който в предишния парламент бе зам.-шеф на парламентарната група на партията. Той също изненадващо не попадна в листите на ГЕРБ за парламентарните избори.

Засега съвсем несъмнено в Изпълнителната комисия на партията Борисов възнамерява да остави Томислав Дончев и Даниела Дариткова. По-скоро измежду оставащите в партийното управление пък били координаторът за Силистра Тодор Тодоров и някогашната председателка на 44-ото национално заседание Цвета Караянчева.

Все още Борисов не бил показал своите любимци за издигане в партийната кариера, с цел да бъдат попълнени имената на зам.-председателите и членовете на Изпълнителната комисия. Като занапред щял да оглежда хора, които съгласно него ще оказват помощ за усилване на ролята на груповото управление на партията.

Слухове в ГЕРБ обаче показват като претенденти за партийна кариера шефът на тв “Европа” и на Института за дясна политика Георги Харизанов и общественият министър Деница Сачева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР