Проверките в търговските обекти остават засилени. Те са част от

...
Проверките в търговските обекти остават засилени. Те са част от
Коментари Харесай

Спад на нарушенията в търговските обекти, проверките остават засилени

Проверките в комерсиалните обекти остават засилени. Те са част от ежедневния надзор, който Столичната община стартира още през октомври предходната година. От тогава до в този момент броят на инспекциите надвишава 93 000.

Проверяващите означават спад на нарушаванията. За последните няколко седмици глобените са единици.

Вчера в столицата са направени над 860 инспекции, установени са единствено 2 нарушавания. Съставени са актове за погрешно носене на маска, което е едно от най-често срещаните нарушавания, признават инспекторите.

При инспекциите се следи дали са въведени противоепидемични ограничения и дали те се съблюдават освен от клиентите, само че и от личния състав на комерсиалните вериги.

" Инспекторите наблюдават основани ли са всички условия за стерилизация, разстояние от 1,5 м. Проверява се да няма скупчване на доста хора, има ли основани графици за стерилизация и всичко належащо за сигурността на хората в магазините ", акцентира Анета Савова от Столичния инспекторат.

До момента нарушавания от страна на търговски вериги не са установени. Санкционирани са единствено физически лица, допълват от инспектората. На нарушителите се сформират актове съгласно Закона за здравето.

Освен екипи на столичния инспекторат в инспекциите се включват и екипи на Общинска полиция и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР