Проверки на 861 фирми, получили финансова помощ по първа и

...
Проверки на 861 фирми, получили финансова помощ по първа и
Коментари Харесай

НАП обясни кои заведения може да връщат пари - не всички

Проверки на 861 компании, получили финансова помощ по първа и втора фаза на стратегия " Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения " правят от Национална агенция за приходите. Това оповестиха от данъчната администрация.

Данъчните прецизират, че 66 от проверяваните компании не са показали доклад за изпълнената активност, изложение на осъществените разноски и декларация за липса на друго обществено финансиране. В този случай разноските на компаниите няма да бъдат верифицирани и ще се наложи сдруженията да възстановят получената помощ.

По-рано от Българската асоциация на заведенията и от Сдружението на заведенията в България показаха, че помощта която им е оказана по програмата в последна сметка с е оказва, че е била заем, защото в този момент би трябвало да я връщат.
Ресторантьорите: Обезщетенията се оказаха заем
Националната Агенция за Приходите стартира всеобщ напън за връщане на суми, получени от българския бизнес като поддръжка в резултат на о...
Прочети повече
От Национална агенция за приходите показват от своя страна, че инспекциите се постановат, тъй като би трябвало да се откри " дали са спазени всички условия и условия за приемане на финансовата помощ, както и дали получените средства са усвоени в цялостен размер и изразходвани по предопределение ".

Установяването на обвързване за възобновяване на непозволена помощ следва да се извърши след съответно осъществена инспекция с дейното присъединяване на данъкоплатеца, а не с едностранни предложения, с които Национална агенция за приходите едностранно и нестимулирано показва сума за възобновяване, дружно с рента, показват от сдруженията на заведенията.

" В контракта за даване на безплатна финансова помощ по програмата е планувано Национална агенция за приходите да прави следващ надзор на крайните получатели на помощта, а точно определяне съществуването на непозволено получени средства в хода на инспекции и издаване на съответните актове за определяне на обществени държавни вземания ", сподели заместник-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.

 

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР