Проверка в Електронната система на европейските газови оператори и към

...
Проверка в Електронната система на европейските газови оператори и към
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Към 11 ч руски газ продължава да тече към България

Проверка в Електронната система на европейските газови оператори и към този час демонстрира, че няма прекъсване или ограничение в количествата на газовите доставки към България. Това заяви за БНР Мартин Владимиров - енергиен специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

До момента няма прекъсване на доставките през границата към Турция и надлежно към България. Те са на обичайните си равнища от към 27 милиона кубични метра дневно, заяви за стратегия " Хоризонт " Мартин Владимиров.

В отговор на въпрос какво се случва тогава, в това число в подтекста на обновените доставки към Полша, енергийният анализатор сподели:

" Изглежда, че става въпрос за една специфична газова интервенция на " Газпром ", която съгласно мен цели подкопаването на европейското единение по отношение на опита за диверсификация на газовите доставки.

Но може и да се интерпретира и като опит на Русия за активиране на своите мрежи за съветско въздействие в Европа, по особено в най-уязвимите страни като България, които да основат вътрешна политическа рецесия и да отслабят единната позиция на Европа по отношение на Украйна. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР