Проверка на полицията във Франкфурт, насочена към водачите на скъпи

...
Проверка на полицията във Франкфурт, насочена към водачите на скъпи
Коментари Харесай

Шок в Германия: Безработни карат най-скъпите коли

Проверка на полицията във Франкфурт, ориентирана към водачите на скъпи коли от марките Porsche, BMW и Mercedes, сподели извънредно забавни резултати – всеки пети, засечен зад кормилото на такова возило получава обществени помощи, оповестява Automedia.

``
реклама

В хода на акцията за секване на схеми за източване на обществените фондове, полицията във Франкфурт ревизира с какви коли вървят безработните да получават обществените си помощи. В понеделник са били тествани 20 коли и водачите им. Резултатите от нея - трима мъже и една жена са пристигнали в центъра за обществени помощи зад кормилото на Porsche Panamera, Mercedes E220, Mercedes B180 и BMW X5.

Тепърва ще се обяснява дали те са притежателите на колите или просто ги употребяват. Но полицията ги проверява по съмнение за източване на обществените фондове, като към този момент е ясно, че сред тези обвинени няма връзка и става въпрос за независими случаи.

Според разпоредбите в Германия, получателите на обществени помощи би трябвало да карат „ рационална по цена ” кола, като обществените служби са дефинирали, че в това определение влизат коли с оценка до 7500 евро. Изключения се позволяват единствено в обособени случаи.

Говорител на полицията във Франкфур съобщи, че тази акция за следствие на възможни измами със обществени помощи е първата, само че сигурно няма да е последната и следенето посредством колите, които карат обвинените е дейно. Тепърва полицията ще разчита и на помощта на чиновниците в обществените бюра, стана ясно тази седмица.

Ще е забавно в случай че в България се направи такава статистика какво ще покажат резултатите, изключително като се има поради, че надали не всеки втори лидер на първокласно возило у нас по документи е незает.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР