Проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова на плажа Камчия-север

...
Проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова на плажа Камчия-север
Коментари Харесай

Плажът с разрушени дюни Камчия-север нямал стопанин

Проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова на плажа Камчия-север 1 е открила " разрушена целокупност на дюната ", за което е подаден сигнал до прокуратурата, заяви ведомството. Сигнал за унищожаване на дюни бе подаден през вчерашния ден от екоорганизации, които влизат в състава на обединението " За да остане природа в България ".

Няма собственик на тази част от линията, с цел да може незабавно да се потърси отговорност според контракта, оповестява още ведомството на Ангелкова.

Министърът разясни, че се чака прокуратурата да направи инспекция, с цел да се откри кой е нарушителят. Информирана е и Агенцията по геодезия, картография и кадастър, с цел да се обясни дали тези дюни са нанесени в профилираната кадастрална карта според условията. Дори и да не са отразени в картата, обаче, нови дюнни обитания могат да бъдат добавени в нея, в случай че се открият на терен.

Ако се откри нарушаване, прокуратурата ще реши дали е закононарушение по Наказателния кодекс, където за такива нарушавания има санкция до 10 хиляди лева и затвор до 3 години. Санкцията ще бъде и по Закона за предпазените територии, в случай че се откри, че дюната попада в тях, сподели министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР