Проверка на фактите: Призна ли Карин Жан-Пиер, че Байдън няма да посети Мауи след пожарите, защото „не е суинг щат“?

...
Твърдение:Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че президентът на
Коментари Харесай

Твърдение:

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че президентът на САЩ Джо Байдън няма да посети Мауи след пожарите през август 2023 г. и добави: „Това не е щат на колебание.“

Оценка:

На авг. На 15, 2023 г. уебсайт, наречен The Dunning-Kruger Times, публикува статия със заглавие „KJP признава защо Байдън няма да посети Мауи: „Това не е суинг щат“, като „KJP“ означава прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Асошиейтед прес съобщи, че пожарите, които поразиха Мауи по-рано през август, оставиха повече от 100 жертви, като още жертви ще бъдат преброени в бъдеще, което го прави най-смъртоносният пожар в САЩ за повече от век.

Статията от The Dunning-Kruger Times започва по следния начин:

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер може да е направил кариера -крайна грешка, когато тя разкри истината защо президентът Джо Байдън не планира да посети Мауи, след като опустошителните пожари унищожиха цял град и убиха почти сто души.

След типичната реторика за това колко парите, които са похарчили за FEMA и как доставките са потекли незабавно, KJP отговори на въпроси от репортери. Вероятно й се иска да не го прави.

Джозеф Барън от Telemundo попита секретаря защо президентът все още не е там. Отговорът й смая цялата стая.

„Това не е суинг стейт“, беше звуковият фрагмент, който имаше значение. Веднага щом го каза, стаята утихна. KJP бързо се опита да смени темата, след което прекрати пресконференцията по-рано. Просто още един ден в Америка на Байдън.

Това обаче не беше вярно. Dunning-Kruger Times описва съдържанието му като съдържащо „пародия, сатира и глупости“. Уебсайтът е част от мрежа, наречена „Последната отбранителна линия на Америка“.

Позоваването на „Джозеф Барън на Телемундо“ в сатиричната статия е фалшиво име, което често се представя като „Джо Барън“ в истории, публикувани от The Dunning- Kruger Times.

Според истинско изявление на Жан-Пиер, публикувано на 16 август, Байдън и първата дама Джил Байдън ще пътуват до Хаваите на 21 август, за да посетят райони, засегнати от пожарите:

Президентът и Първата дама ще отпътуват за Мауи в понеделник, 21 август, за да се срещнат с лица, реагирали първи, оцелели, както и с федерални, щатски и местни служители в след смъртоносни горски пожари на острова.

В Мауи президентът и първата дама ще бъдат посрещнати от държавни и местни лидери, за да видят от първа ръка въздействието на горските пожари и опустошителната загуба на живот и земя, която е настъпила на острова, както и да обсъдят следващите стъпки в усилията за възстановяване. Президентът продължава да ръководи цялостна правителствена реакция на смъртоносните пожари в Мауи и се е ангажирал да достави всичко, от което хората на Хаваите се нуждаят от федералното правителство, докато се възстановяват от това бедствие.

През през изминалата седмица президентът Байдън поддържа тясна връзка с администратора на FEMA Дийн Крисуел, сенаторите от Хавай Мази Хироно и Брайън Шац, както и губернатора на Хавай Джош Грийн, който съобщи, че усилията за търсене и възстановяване се очаква да бъдат на етап в началото на следващия седмица, за да се даде възможност за президентско посещение.

На страницата „За нас“ на The Dunning-Kruger Times пише: „Всичко на този уебсайт е измислица.“

Уебсайтът също разбива термина „татърс“, който се използва от верните му последователи, за да опише потребителите, които вярват на неверните истории:

„татърс“ са консервативните фенове на последната отбранителна линия на Америка. Те са крехки, уплашени, предимно възрастни американци от бялата раса. Те вярват в почти всичко. Докато правим всичко възможно да ги образоваме, че не всичко, с което са съгласни, е вярно, те все още са стари, обикновено невежи и отново — много се страхуват от всичко.

Нашата мисия е да направим всичко възможно да покажете им светлината, чрез срам, ако е необходимо, и да си прекарате добре, докато го правите, защото… стари и уплашени или не, тези хора са отговорни за патриархата, срещу който толкова силно се борим. Те не разбират логиката и не им пука по-малко за разума. Фактите са без значение. НО… те разбират срама.

Източници:

"Flagg Eagleton." „KJP признава защо Байдън няма да посети Мауи: „Това не е суинг щат.“ Dunning-Kruger-Times.Com, 15 август 2023 г., https://dunning-kruger-times.com/kjp-slips-and -признава-защо-няма-да-бъде-пътуване-до-мауи-не е-щат-смяна/.

„Държавните училища в Мауи започват да отварят отново, записвайте ученици от Fire- Засегнати райони. Следете актуализациите на живо." Асошиейтед прес, 9 август 2023 г., https://apnews.com/article/live-updates-maui-fire-hawaii-wildfire-162a9fcdefe648d6bcd6557af70d894f.

„Изявление на прессекретаря на Белия дом Карин Джийн- Пиер за президента и първата дама, които пътуват до Хавай." Белият дом, 16 август 2023 г., https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2023/08/16/statement-from-white-house-press-secretary-karine-jean-pierre -on-the-president-and-first-lady-traveling-to-hawaii/.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР