Проверете как се разпределят парите за бедствия и аварии от

...
Проверете как се разпределят парите за бедствия и аварии от
Коментари Харесай

Нинова: Българи загиват от немарливостта на правителството

Проверете по какъв начин се разпределят парите за бедствия и повреди от държавните управления на Борисов. Ще излезе забавна информация. Къде отиват, кой ги усвоява, дано да проверим това . Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти.
Тя посочи, че депутатите от Българска социалистическа партия от Бургас отпътуват незабавно за Бургас, с цел да оказват помощ с каквото могат на потърпевшите, в случай че би трябвало да се създадат и дарения.
„ Но, това е деяние след събитията. Искам да напомня, че слагаме този въпрос от Мизия най-малко. 3 от 4 години нищо. Искахме обединен орган за следене на язовирите. Имахме информация за проблематични места, където не се вземат ограничения “, съобщи Корнелия Нинова.
„ Проверете по какъв начин се разпределят парите за бедствия и повреди от държавните управления на Борисов. Ще излезе забавна информация. Къде отиват, кой ги усвоява, дано да проверим това. Всяка година умират хора заради такива решения на държавното управление. Това не може да продължава “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Тя акцентира, че за 4 години нищо не се е подхванало.
„ 4 години се имитира и всяка година някой българин умира от тази небрежност на държавното управление. Събираме информацията и ще я огласим за разпределените средства по бедствия и повреди. Искан ли е за този район помощ от кметовете, отпусната ли е, усвоена ли е. В този регион не се случва за първи път и преди в Бургаско имаше наводнения и жертви. Рецидивира казусът всяка година, а решение-никакво. Искаме да проверим в цялата страна по какъв начин се разпределят средствата от Фонд „ Бедствия и повреди “. Те нормално не стигат, свършват някъде доникъде на годината и по-късно, в случай че нещо се случи, няма от къде да се помогне “, посочи Нинова.
Според нея е обезпокоително това, че постоянно централната власт трансферира отговорността на кметовете. Те, от своя страна, в бюджетите си нямали задоволително средства, с цел да го създадат. „ Като стане някоя такава злополука постоянно се упреква кметът, а той няма средства в бюджета. Прехвърляш му отговорност, а той няма пари-как да си свърши работата. Това е бягство на централната власт от народен проблем. Питам държавното управление подготвена ли е картата с всички рискови места, които могат да провокират такива рискови повреди. Там, където е рисково какви ограничения се взеха? “, запита Нинова.
„ При случая с Мизия ние изнесохме потресаващи данни-собственици, които не се знае кои са, надзор, който не е упражняван с години. Резултат след бедствието-няма. 4-та година няма осъден за Мизия, нито помощ за общината. Оставят се хората да се оправят кой както може. Доскоро там живееха хора във фургони. Това е бягство на страната от голям проблем “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
От друга страна тя отхвърли да назове името на таксиметровата компания, с чието такси стана втора злополука с нея. „ За злополуката се обръщайте към Министерство на вътрешните работи. Те пристигнаха на място, има протокол, има акт. В тези документи е записано всичко-номера на коли, имена на водачи. Не е моя работа да споделям компанията на таксито. Има си органи в страната те да дават отговор, аз бях пострадала. Когато пострада човек е редно те да си носят отговорността и следствието “, акцентира Нинова и добави, че не мисли да си наеме защита.
Тя бе безапелационна, обаче, че случаят няма да попречи за подготовката за Конгреса и чака той да бъде забавен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР