Провеждат се усилени консултации за смяна на концесионера на летище

...
Провеждат се усилени консултации за смяна на концесионера на летище
Коментари Харесай

Нов концесионер на българско летище

Провеждат се усилени съвещания за промяна на концесионера на летище „ Горна Оряховица”. В момента концесията е поверена на консорциума „ Гражданско летище Горна Оряховица”, в който 95% държи компания „ Кристална вода”, косвено обвързвана с предприемача Румен Гайтански.

Според влезлия в действие на 8 юли 2016 година контракт, концесионерът се задължава да влага 32.1 млн. лева за целия 35-годишен период на концесията, 22.4 млн. лева от които (70%) – през първите четири години от стопанисване на летището. Поради това през тези 4 години концесионерът е освободен от заплащането на концесионни такси, а от 8 юли 2020 година ще дължи 10% от общия размер на чистите доходи, или 70 000 лева без Данък добавена стойност годишно.

Тъй като гратисният интервал изтича след 4 месеца, а активността на интернационалното летище Горна Оряховица е повече от недоходоносна, очевидно концесионерът търси разновидности да излезе от концесията, разяснява economic.bg. Според осведомени той организира срещи и договаряния за продажба на консорциума на различен притежател, който да поеме изискванията по контракта. Представители на разнообразни компании към този момент даже са посетили летището, с цел да извършат огледи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР