Провеждане на референдум, който ще се отнася до преговорната рамка,

...
Провеждане на референдум, който ще се отнася до преговорната рамка,
Коментари Харесай

Мицкоски: Промяна на Конституцията няма да се случи

Провеждане на референдум, който ще се отнася до преговорната рамка, инициира опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, разгласи ръководителят й Християн Мицкоски, съгласно който „ нито има призната преговорна рамка, нито е почнал скрининг” на Република Северна Македония, междуправителствената конференция, която през вчерашния ден се организира в Брюксел, е единствено „ за снимка”, а Конституцията няма да бъде изменена.

„ Промяната на Конституцията, споделих, че няма да стане. Гаранция е думата на 44 депутати от обединението ВМРО-ДПМНЕ.

Ние не се фокусираме върху това, ние се фокусираме върху рамката на договарянията, където е вметнат протоколът (с България). Тук жителите би трябвало да решат дали одобряват такава преговорна рамка, каквато никоя страна членка не е имала. Знам, че има държавни съоръжения в опозицията, които ще подкопават работата ни, само че Конституцията е безвредна и сигурна. Говорим за преговорната рамка.

Няма да се изненадам, в случай че София се отдръпна (от настояването си за смяна на Конституцията) и някой (в Република Северна Македония) го показа като победа”, сподели Мицкоски.

Според Мицкоски България „ още веднъж е изолирана в желанието си да се концентрира върху протоколите и двустранния контракт " и „ към момента не е европеизирала настояването си”, заради тази причина е и вероятността настояването за смяна на Конституцията на Северна Македония да бъде оттеглено, за което той имал информация. За това и Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ има желание да се концентрира върху преговорната рамка, в която е вписан протоколът сред България и Република Северна Македония, а не върху Конституцията.

Относно вчерашния апел на еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи опозицията да почита европейските полезности, Мицкоски отговори, че смяната на името, Конституцията, знамето не са европейски полезности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР