Провежда се второто издание на Програмата за общностно развитие на

...
Провежда се второто издание на Програмата за общностно развитие на
Коментари Харесай

Българският фонд за жените подкрепя проекти за общностно развитие

Провежда се второто издание на Програмата за общностно развиване на Българския фонд за дамите. Днес изтича и крайният период, в който всички представители на общности в цялата страна могат да заявят своето присъединяване. Програмата цели да поддържа общностни водачи и дейни хора в напъните им да сплотяват и активизират общностите си, да насърчи начинания, свързани с обединяването на жителите за по-добра социална среда.Водещата цел на програмата е да подкрепи неофициалното включване и обединяване на жителите в разрешаването на публични проблеми, останали настрана от държавната поддръжка, както и да разпространява общностната филантропия.
Българският фонд за дамите още веднъж се обръща към всички, които засилват своите общности, откакто през 2020 организацията осъществя първото пилотно издание на програмата за общностно развиване. Партьнор на плана е Българското национално радио.

" Сега се опитваме да планираме и до 14 март събираме кандидатури на искащите да се включат в програмата за общностно развиване, като попълнят къс формуляр, в който да ни опишат за себе си, къде работят, с каква общественост работят и какво желаят да създадат в общността ", сподели Светлана Михайлова от Българския фонд за дамите.

Българският фонд за дамите ще приема общностите по географски, професионален критерии, по ползи или по избран симптом - локални общности, родители, студенти, хора с увреждания.

" Имаме извънредно разнородни планове както предходната година, по този начин и в този момент - участници под 18 години, които желаят да работят в локалната си общественост за облагородяване на пространства, екологични тематики, някаква специфичност на локалната общественост, достъп до запаси, имаме и хора в пенсионна възраст . Миналата година имахме общността на дамите мотористки ", добави Светлана Михайлова.

Цялото изявление можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР