Проведохме два председателски съвета, от които имаме две са становищата.

...
Проведохме два председателски съвета, от които имаме две са становищата.
Коментари Харесай

Ива Митева: В четвъртък парламентът ще констатира, че мандатът на ИТН е приключил неуспешно

Проведохме два председателски съвета, от които имаме две са мненията. Едното е да има акт на Народното събрание, който да установи отдръпването на претендента и да установи, че мандатът е завършил несполучливо. Второто мнение, което и аз подкрепям, е че няма потребност от подобен акт на Народното събрание. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Ива Митева.

„ Преуказът на президента е постоянен акт, той е в Народното събрание, само че откакто има декларирана воля и единодушието, считам че беше задоволително писмо от ръководителят на Народно събрание до президента, с което аз го известявам и установявам това събитие и че няма да се организират диспути и гласоподаване по кандидатурата на Пламен Николов и че той няма да предлага конструкция и състав “, добави тя.

Митева добави, че и двата разновидността са вероятни.

„ Обединихме се към това да внесем констативно решение и да се проведат съответните диспути и ще се изгласува съответното решение, с което ще кажем, че оттук насетне кандидатурата на Пламен Николов няма да се гласоподава в Народното събрание, конструкция и състав няма да има, с цел да може президентът да връчи идващия изследователски мандат “, изясни ръководителят на Народно събрание.

Митева добави, че на председателския съвет се е постигнало единодушие, че изрично кандидатурата няма да се гледа и Народното събрание просто ще установи, че мандатът е завършил несполучливо.

Ива Митева съобщи, че към момента не знае дали ще се кандидатира за народен представител на последващи избори.

„ Оказва се, че политиката е комплицирана игра, по-лесно е да си специалист “, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР