Проведохме добър разговор с Демократична България, демонстрираха желание да опитаме

...
Проведохме добър разговор с Демократична България, демонстрираха желание да опитаме
Коментари Харесай

Нинова след срещата с ДБ: Нямаме сериозни различия

Проведохме добър диалог с " Демократична България ", демонстрираха предпочитание да опитаме да създадем постоянно държавно управление, нямаме съществени разлики. Представихме и получихме и публично и псимено предложенията на " ИТН " за допълнение на програмата ", съобщи след срещата с " Демократична България " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В началото на срещата Нинова за следващ път акцентира, че заявяват сериозна подготвеност за сформиране на постоянно държавно управление в границите на този парламент.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов уточни, че диалозите стъпват върху взаимната им стратегия - на Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия, тъй че ще се включат по-активно в процеса, когато има излъчен министър председател от " Продължаваме промяната ".

Това се чака да стане на втория стадий от консултациите.

" Декларираме сериозната си подготвеност да опитаме да съставим държавно управление и парламент, който да работи и да одобри нужното законодателство. Има Такъв Народ одобряват програмата, написана от нас ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди срещата с Демократична България.

" Разглеждаме третия мандат като групов ", добави Христо Иванов.

Социалистите търсят болшинство в 47-ото Народно заседание измежду досегашните си сътрудници от четворната коалиция, което да се основава на управническата стратегия, направена от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България.

От " Продължаваме промяната " сложиха изискване до момента в който текат консултациите да се придвижи антикорупционния закон и Бойко Рашков да бъде определен отпред на КПКОНПИ, за " да се потвърди, че в Народното събрание работи антикорупционно болшинство ".

От Има Такъв Народ обявиха, че одобряват управническата стратегия на трите обединения, като ще внесат оферти за промени в нея. Обявиха поддръжка и че ще поддържат на първо четене антикорупционния закон, въпреки че имат съществени забележки, които ще внесат преди второто гласоподаване.

Ако първият кръг договаряния мине сполучливо и през днешния ден, предстоят диалози за конструкция и личен състав на кабинета другата седмица. Корнелия Нинова до момента няколко пъти съобщи, че претендентът за министър председател би трябвало да бъде препоръчан от най-голямата парламентарна група - " Продължаваме промяната ".

Ако бъде образувана нова четворна коалиция, Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България ще съберат болшинство от 128 депутати, даже и без поддръжката на самостоятелните депутати.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР