Проведените през последните три дни президентски избори в Руската федерация

...
Проведените през последните три дни президентски избори в Руската федерация
Коментари Харесай

Министерски съвет: Изборите в Русия доказват нарастващия натиск срещу опизицията

Проведените през последните три дни президентски избори в Руската федерация са следващото доказателство за възходящия и последователен напън против опозиционни политици, неправителствени организации, самостоятелни медии и критици на режима в Кремъл.

 

Това се показва на формалната страница във Facebook на Министерския съвет в оставка.

 

Нарушенията на гражданските и политическите свободи на съветските жители не престават и се уголемяват, показват от кабинета в оставка. Руските гласоподаватели бяха лишени от правото да създадат осведомен избор, се показва още в известието. 

 

Отказът да бъдат поканени наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) е следващото доказателство, че режимът в Кремъл прави нарушавания на поети задължения в областта на европейската сигурност и отбраната на правата на индивида като нейна интегрална част, означават от държавното управление в оставка.

 

Провеждането на така наречен президентски избори и в нелегално окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за жестоко нарушаване на интернационалното право. България не признава резултатите от изборите, извършени в нелегално окупираните територии на Украйна, декларират от държавното управление в оставка.

 

България и българските жители остават на страната на демокрацията, върховенството на закона и отбраната на правата на индивида, пишат от кабинета в оставка в обществената мрежа. В този подтекст България продължава неотменимата си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите ѝ граници, декларират от държавното управление в оставка.

 

В позиция от Министерството на външните работи (МВнР) оповестиха, че България остро осъжда противозаконните избори за президент на Руската федерация във краткотрайно окупираните територии на Украйна, в Приднестровието, Южна Осетия и Абхазия.

 

Руският президент Владимир Путин е избран отново на поста с 87,28 % от гласовете на създадените в страната избори. Това демонстрират данни, оповестени през днешния ден на уеб страницата на Централната изборна комисия на Русия след обработването на 100 % от изборните протоколи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР