Проведената среща беше продължение на добрия тон между бизнеса и

...
Проведената среща беше продължение на добрия тон между бизнеса и
Коментари Харесай

Васил Велев, АИКБ: За нас приоритет е влизането ни в еврозоната

Проведената среща беше продължение на положителния звук сред бизнеса и служебния кабинет. Това сподели ръководителят на АИКБ Васил Велев на брифинг пред публицисти след срещата в Министерски съвет с премиера Гълъб Донев, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Приоритет на целите за нас е влизането на страната в еврозоната на 1 януари идната година. Това ще усъвършенства бизнес климата, капиталовия климат, оттова и стандарта на живот на хората. Ние сплотяваме напъните си в битката против инфлацията. Има предпоставки и пазарът самичък ще докара до там, че цените ще тръгнат надолу. Но този развой би трябвало да се форсира, поради упоритостите за еврозоната. Затова отправихме още на 8 декември апел до бизнеса, взимайки мотив от утвърдената от Народното събрание стратегия, решение за таван на цените на ел. сила за свободния пазар за 2023 година, т.е. отплата на цените над 200 лева за мегаватчас, да се употребява тази опция за ускорено понижаване на цените на продаваните артикули и услуги “, добави Велев.

" Програмата, която имахме предходната година за компенсиране на цените, спомогна за това месеци наред българската промишленост да означи най-голям растеж в Европейски Съюз, при все че, че междинните цени в Европа са по-ниски от тези, които ние имахме. Този по-висок растеж на промишлеността спомогна за увеличение приходите на хората. Ние имаме най-голям растеж на разноските за труд – 16% в целия Европейски Съюз. Това са все положителни резултати от стратегиите за компенсиране на свръх високите цени “, съобщи още ръководителят на АИКБ.

" Ние сме доста чувствителни, когато някой каже – стига помощи за бизнеса. Това не са помощи за бизнеса, а възобновяване на предприятията на това, което им е надвзето. Това прави предприятията по-конкурентоспособни, което води до растеж на продажбите, на вложенията и така нататък “, изрично съобщи Велев и добави: " Ние подкрепихме и декларирахме обединяване на усилията с държавното управление за осветление на недобрите търговски практики. “

Според Велев доста значима тематика е Планът за възобновяване и резистентност и те заявяват своята поддръжка за напъните на държавното управление за предоговарянето му в част " Енергетика “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР