Провали се опитът на Русия да получи одобрение от международната

...
Провали се опитът на Русия да получи одобрение от международната
Коментари Харесай

Русия не бе допусната до разследването за Скрипал и от организацията за химическите оръжия

Провали се опитът на Русия да получи утвърждение от интернационалната организация за надзор над химическите оръжия да се включи в взаимно следствие на покушението против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал във Англия.

С 15 против 6 гласа и няколко " въздържал се " страните от Организацията за възбрана на химическите оръжия (OPCW) отхвърли съветското искане. С него Москва се опитваше да отхвърли на без значение интернационално равнище обвиняванията на Лондон, че стои зад нападението с нервнопаралитично вещество - първото в Европа от Втората международна война насам.

На съвещанието на управителния съвет в Хага руснаците чакаха OPCW да ги допусне до следствието, което организацията води по искане на Лондон. Първите резултати се чакат още през идната седмица.

Британците обявиха, че с предлагането си Русия прави " извратен опит " да се измъкне от обвиняванията в отравянето на Скрипал и да отклони вниманието от себе си в следващ епизод от акцията за дезинформация, водена от Москва.

В последна сметка зад руснаците застанаха само Китай, Азербайджан, Судан, Алжир и Иран, сподели източник на " Ройтерс ", до момента в който на Съединени американски щати и европейски страни са дали своят вот " срещу ". В управителния съвет има 41 членове, от тях през днешния ден са участвали 38 и съвсем половината - 17, са се въздържали.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (115)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР