Провалът на преговорите на Меркел за формиране на коалиционно правителство

...
Провалът на преговорите на Меркел за формиране на коалиционно правителство
Коментари Харесай

Провалът на Меркел - лоша новина за Европа

Провалът на договарянията на Меркел за образуване на съдружно държавно управление е " неприятна вест за Европа ", съобщи холандският външен министър , наблягайки водещата роля на страната в Европейския съюз, оповестява " Ройтерс ".

" Това е неприятна вест за Европа, че сформиране на държавно управление в Германия ще отнеме още време ", съобщи новият външен министър на Холандия Халбе Зилстра пред кореспонденти в Брюксел.

" Германия е доста авторитетна страна в Европейски Съюз, тъй че в случай че нямат държавно управление и затова нямат мандат, ще бъде доста мъчно за тях да заемат позиции ", разяснява той.

 Меркел разисква с Щайнмайер какво чака Германия
Меркел разисква с Щайнмайер какво чака Германия

Следват два разновидността: Меркел сформира държавно управление на малцинството или президентът приканва за нови избори

Докато Германия някои среди разискват вероятността за възможни нови избори, Зилстра изяснява, че това е неприятна концепция , само че чака немските партии да съумеят и да продължат договарянията след избрана пауза.

Той не смята, че политическата рецесия в Германия визира по някакъв съответен метод диалозите за Брекзит, защото Европейски Съюз " чака забележителна оферта от британците " във връзка със сметката им за излизане от съюза.

" Надяваме се, че ще имаме мощно държавно управление в Германия по-скоро, в сравнение с по-късно " , разяснява министърът за Европейски Съюз на Чешката република, Алес Хмелар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР