Проучвателната група на НАСА ще публикува доклад за усилията за проследяване на UAP или UFO

...
Вашингтон — Независима група от учени и експерти, свикана от
Коментари Харесай

Вашингтон — Независима група от учени и експерти, свикана от НАСА, ще публикува своя доклад относно усилията за проследяване на неидентифицирани аномални явления или UAP, на фона на нарастващи призиви за повече прозрачност на странните срещи.

UAPs, официалното име на правителството за това, което преди беше известно като НЛО, привлякоха огромен интерес от страна на обществеността, военните и законодателите през последните няколко години, тъй като стотици пилоти са докладвали за своя опит с обекти с необясним произход.

НАСА сформира група от 16 експерти миналата година, за да проучи как се събират данни за UAP в държавния и частния сектор. Официално известно като Независимо проучване на неидентифицираните аномални явления, окончателният доклад на групата трябва да бъде публикуван публично в 9:30 сутринта ET в четвъртък. Представители на НАСА ще обсъдят констатациите на брифинг, започващ в 10 часа сутринта, който ще бъде предаван на живо в плейъра по-горе.

Казано при началото на проучването. Докладът от четвъртък, отбелязва НАСА, „не е преглед или оценка на предишни неидентифицирани наблюдения.“

Членовете проведоха първата си и единствена публична среща за работата си през май и подчертаха необходимостта от по-добри данни за UAP в целия свят табло, включително по-добри снимки и видеоклипове на инцидентите. Един учен подчерта, че групата не е видяла „никакви доказателства, които да показват, че UAP имат нещо общо с извънземни явления“. Експертите не са имали достъп до класифицирана информация.

Групата на НАСА е отделна от военните усилия, насочени към по-добро разбиране на обектите. Службата за разрешаване на аномалии във всички домейни на Пентагона заяви през май, че е събрала приблизително 800 доклада за странни обекти или други явления. Повечето в крайна сметка имат безобидни обяснения, но много други остават обяснени.

Интересът към UAPs скочи през юли, когато бивш офицер от разузнаването и двама пилоти свидетелстваха пред панел на Камарата за своите преживявания. Законодателите свикаха изслушването, за да окажат натиск върху изпълнителната власт да разкрие на Конгреса повече от това, което знае за UAP.

Дейвид Груш, който е служил 14 години като разузнавач във ВВС и Националната агенция за геопространствено разузнаване, каза на подкомисия на Комитета за надзор на Камарата, че е научил за „многодесетилетна програма за извличане на сривове на UAP и обратно инженерство“ по време на работата си. Той твърди, че е интервюирал служители, които са имали пряка информация за самолети с „нечовешки“ произход и че така наречените „биологични вещества“ са били открити от някои плавателни съдове.

Говорителка на AARO отрече твърденията му и каза, че службата е „ангажирана да докладва своевременно и задълбочено на Конгреса.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР