Проучването на Zurich UK показва тревожна тенденция Британското подразделение на

...
Проучването на Zurich UK показва тревожна тенденция Британското подразделение на
Коментари Харесай

Девет от 10 британци нямат застраховка срещу безработица заради болест

Проучването на Zurich UK демонстрира тревожна наклонност

Британското поделение на швейцарския осигурител Zurich UK разгласи резултати от проучване за вероятните разновидности на излаз за британците при загуба на непрекъснатото работно място поради заболяване или контузия.
92% от респондентите нямат застрахователно покритие за отбрана на своите приходи, 53% са без финансово поръчителство, в случай че ненадейно останат без работа, а всеки осми (13%) признава, че би продал жилището си, в случай че загуби непрекъснатия източник на приход поради болест или продължителна контузия.
Проучването е открило, че единствено за предходната година британците са употребили към 131 млн. работни дни като болнични. Към месец юли т.г. безработните британци са 1,36 млн., без да бъдат броени тези, които не работят краткотрайно поради заболяване.
Проучването сочи и най-честите разновидности, до които прибягват жителите на Острова в опит да се оправят с финансовите компликации след загубата на работа. Най-често тези разновидности са: потребление на спестяванията (40%), намиране на втора работа, съвместима с заболяването или контузията (39%), разпродаване на скъпо имущество (26%).
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР