Проучването на новия коронавирус SARS-CoV-2 продължава да генерира стотици изследвания

...
Проучването на новия коронавирус SARS-CoV-2 продължава да генерира стотици изследвания
Коментари Харесай

КОВИД пробива най-лесно една от кръвните групи. Ето коя

Проучването на новия ковид SARS-CoV-2 продължава да генерира стотици проучвания за рекордно къси периоди спрямо нормалните темпове в ера без пандемия. Сега изследване от Харвардското здравно учебно заведение свързва желанието на вирусния протеин с привличането към антигени при хора с кръвна група вид А, оповестява Europa Press.

Изследването, оповестено в списание Blood Advances, проучва протеин на повърхността на вируса, наименуван RBD (рецептор-свързващ домейн), който е частта, която се свързва с клетките в човешкото тяло. За това са употребявани синтетични антигени на кръвни групи А, В и О както от алените кръвни кафези, по този начин и от дихателните кафези.

Резултатът сподели, че RBD протеинът се свързва за предпочитане с клетките на тялото на хора с кръвна група А, по-специално дихателните. " Интересно е, че вирусната RBD в действителност избира единствено вида антигени на кръвна група А, открити в дихателните кафези, което евентуално е методът, по който вирусът попада в множеството пациенти и ги заразява ", изяснява пред Europa Press Шон Стoуъл от болничното заведение Brigham and Women`s в Съединени американски щати.

„ Тъй като тези резултати не демонстрират дефинитивно, че кръвната група А способства директно за инфекцията с SARS-CoV-2, бъдещите изследвания наложително ще се разширят отвън тези първични констатации “, означават създателите на проучването.

И той заключава: „ Какъвто и да е приносът на ABO (H) антигените към инфекцията и вероятното напредване на болестта, способността на вируса да взаимодейства непосредствено с кръвна група А, единствено изразена в дихателните епителни кафези, дава доказателства, че е налице директна връзка сред SARS-CoV -2 и генетичния „ локус “ ​​ABO (H) “.

" Въпросът с кръвната група е предизвикателство, тъй като тя се наследява и не е нещо, което можем да променим. Но в случай че можем да разберем по-добре по какъв начин вирусът взаимодейства с кръвните групи на хората, може да успеем да намерим нови медикаменти или способи за предварителна защита ", споделя Стoуел пред Европа Press.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР