Проучване за предпочитанията към хранителни продукти дава интересен резултат -

...
Проучване за предпочитанията към хранителни продукти дава интересен резултат -
Коментари Харесай

Вечните най-здравословни храни

Проучване за желанията към хранителни артикули дава забавен резултат - хората се хранят с нездравословни храни не толкоз, тъй като се стремят да икономисват пари а поради безразсъдно взети решения при извършване на покупки.

Истината е, че не са нужни доста пари за здравословно и положително хранене, тъй като някой от най-подходящите храни са в действителност много евтини. Не е мъчно да се възнамерява менюто съгласно сезона, както и да се сътвори правила при извършване на покупки - 90 % непреработени и 10 % модифицирани храни.

Каквото и да си приказваме, едни от най-баналните храни са в действителност продуктите, които ни носят здраве. Ето кои са безконечните потребни храни, потреблението на които ще ви обезпечи здраве, жизнеспособност и положително въодушевление.

Плодове

Авокадото е плод с удобен резултат върху сърдечната активност - съдържа малко фруктоза и доста потребни мононенаситени мазнини, както и калий, който обезпечава доста значим баланс - този на солта в тялото. Това е плод, за който може да се твърди, че е несъмнено отглеждан.

Тиквата съдържа изумително количество витамин К, витамин А, С, Е, група В, калций и магнезий.

 Здравословни плодове

Киви - този плод е подобаващ при търсене на витамин С и Е, бета-каротин и фитонутриенти, които пазят тялото от свободните радикали. Влакнините, калия, магнезия, фосфора и медта са още една чудесна добавка към качествата му.

Нарът е превъзходен антиоксидант, който се бори сполучливо с раковите кафези, понижава и възпаленията.

Боровинките пазят от диабет вид 2. Много са подобаващи при чревни възпаления и заболявания на черния дроб.

Малините имат цялостен набор от фитохимикали, пазещи от алергии, рак и подсилващи имунитета и сърцето.

Зеленчуци

Къдравото зеле съдържа витамини С, Е и А, от минералите са застъпени цинкът и манганът, съдържа и доста антиоксиданти. Фитонутриентите са в по-големи количества, в сравнение с се е предполагало. Магнезият и витамин К1 са значими за здравината на костите.

Чесънът е 100% същински потребна храна - той е същинска енциклопедия на потребни субстанции, сред които са манганът, калцият, фосфорът, селенът, витамините В 6 и С, а доста от лечебните му качества се дължат на сярата в алицина, на който се дължи ароматът му. Протеини, селен, флавоноиди допълват дългия лист на лечебни и хранителни съставки в чесъна, поради което той лекува към 160 заболявания.

Кълновете са доста хранителни и налични, с доста витамини и минерали. Когато са отглеждани у дома, са доста бюджетна храна.

Кейлът зарежда тялото с витамини - К, А, с, само че също и минерали, фибри, съдържа и 45 флаваноида. Много скъп зарзават в битката с рака.

 Най-здравословните храни

Неговият братовчед зеленото зеле има сходен на кейла състав и лекува възпаленията в началната им фаза.

Спанакът ще внесе в тялото доста витамини, минерали, флаваноиди с противовъзпалително деяние.

Доматите са най-хубавият източник на лутеин, зеаксантин и витамините Е, А, С, В, от минералите калият, манганът и фосфорът и нутриентите са други потребни съставки в тях.

Карфиолът дава съвсем целия витамин С, който е нужен за деня, само че също по този начин протеините, тиаминът, ниацинът, влакнините, калият и манганът, които също могат да задоволят множеството от потребностите от хранителни субстанции за деня.

Лукът е идващия зарзават, присъщ главно с антиалергенните, противовъзпалителните и антиоксидантните си свойства.

Ядки

Ядките са измежду най-полезните храни, тъй като са асистент на тялото, който му обезпечава по-дълъг живот и даже подкрепя отслабването. Полезните мазнини в орехите, макадамията са най-вече, а олеиновата киселина е съвсем като в маслините.

Месо

Органичното пилешко месо зарежда организма с протеини, витамини от група В, само че не по-малко значими са селенът, фосфорът и холинът.

Риба

Сардината и дивата сьомга са източник на омега-3 мастни киселини, а също скъпият витамини В12, селен, калций, хлор и други потребни субстанции.

Ферментирали храни

 Ферментиралите храни са най-здравословни

За ферментиралите храни нормално битува мнението, че са нездравословни и би трябвало да бъдат замествани единствено от пресни артикули, само че туршиите в действителност имат позитивен резултат върху здравето, изключително това на чревната флора. Витамин К2 е в недостиг при доста хора, а туршията може да реши този проблем. Особено в случай че е подправена със зехтин, чиито потребни свойства са притежание на всеки. Това е най-полезната лой в международен мащаб.

Подправки

Сред доста употребяваните подправки с най-вече качества и като безконечни потребни храни се отличават куркумата, кимионът и канелата.

В куркумата се срещат доста феноли, които имат над 150 лечебни свойства.

Канелата е съвършен бранител на тялото, защото има мощно антимикробно деяние.

Кимионът е скъп за храносмилането, при битката със напрежението и остротата на паметта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР