Проучване на Zimperium е установило, че нов вид зловреден софтуер

...
Проучване на Zimperium е установило, че нов вид зловреден софтуер
Коментари Харесай

Голяма опасност за всички смартфони с Android

Проучване на Zimperium е открило, че нов тип злотворен програмен продукт за Android ловко се прикрива от антивирусните стратегии, като употребява необикновен способ за разбор на файловете Android Package (APK), което го прави на практика незабележим за множеството антивируси.

Zimperium, която е профилирана в региона на киберсигурността, откри, че зловредните файлове се опълчват на декомпилацията (процес, който антивирусните стратегии употребяват за разкриване на недоверчив код), като употребяват ексцентрични или мощно модифицирани логаритми за компресия. Тъй като този способ към момента не е прочут на антивирусните стратегии, зловредният програмен продукт може да се маскира като нормално приложение, заобикаляйки изцяло отбраната на смарт телефона.
-->
В отчет на Zimperium, оповестен тази седмица, се показва, че 3300 APK файла употребяват този способ на компресиране. От тях 71 APK файла сполучливо се започват и извършват на Android 9 и по-стари версии. Zimperium не е разкрил доказателства, че приложенията, свързани с откритите злонамерени APK файлове, в миналото са били хоствани в Гугъл Play Market.

Това демонстрира, че те са били популяризирани по други способи, да вземем за пример посредством магазини за приложения на трети страни или ръчно инсталиране от потребителя. Въпреки че това е тревожна вест за притежателите на смарт телефони с Android, главният риск е за потребителите, които конфигурират приложения не от формалните магазини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР