Проучване на организацията Transparency International класира Никарагуа като най-корумпираната страна

...
Проучване на организацията Transparency International класира Никарагуа като най-корумпираната страна
Коментари Харесай

Проучване: Никарагуа е най-корумпираната страна в Централна Америка

П роучване на организацията Transparency International класира Никарагуа като най-корумпираната страна в Централна Америка , до момента в който Коста Рика е най-добре оценената в отчета. Учените изясняват това с неналичието на господство на закона в тази страна. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Доналдо Ернандес в своя репортаж от Сан Хосе.      

Никарагуа се смята за най-корумпираната страна в Централна Америка и втората най-корумпирана в Латинска Америка, съгласно скорошно изследване на организацията Transparency International, която прави оценка 180 народи в света всяка година. 

„ Една властническа страна, в която няма надзор и баланс, присъщи за демокрацията, прави корупцията по-широка и това е, което се случва в Никарагуа. “ Така някогашният посланик Рикардо Лизано разяснява позицията, която заема Никарагуа. Страната е и измежду деветте най-корумпирани в света съгласно Transparency International.  

„ Коста Рика има потенциала да ограничи тези, които вземат участие в корупционни дейности “, счита Лизано 

Освен Венецуела и Никарагуа, описът на най-корумпираните страни включва: Хаити, Сирия, Северна Корея, Йемен, Сомалия, Южен Судан и Либия, предава VOA .  

Адвокатът Хектор Майрена споделя, че има нещо общо сред тези страни във връзка с корупцията. 

" Обществените пари, ресурсите се употребяват в интерес на няколко души, близки до режима във Венецуела, тъкмо както се случва в Никарагуа “, безапелационен е Майрена. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР