Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете нарастване

...
Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете нарастване
Коментари Харесай

Ръст на работните места, разкрити от частният сектор на САЩ

Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) регистрира повишаване с цели 250 000 на работните места, разкрити от частния бизнес в Съединени американски щати през последния месец на предходната година, надвишавайки значително прогнозите на финансовите пазари за напредък с към 190 000, осведоми БНР. В същото време беше оповестена слаба низходяща проверка на данните за ноември, съгласно която в частния бранш на американската стопанска система бяха разкрити 185 000 работни места при предходна оценка за 190 000.

В главната на доста здравия напредък на заетостта през декември стоят мощните коледни продажби, които накараха търговците на дребно и компаниите, предоставящи услуги, да наемат спомагателен личен състав.

Според ADP дребните американски компании (с наети сред 1 и 49 работници) са разкрили през декември 94 000 нови работни места, до момента в който междинните по мярка компании (с личен състав сред 50 и 499 души) са наели през предишния месец 100 000 трудещи се, а огромните компании (с личен състав над 500 души) са разкрили 56 000 нови работни места.

Секторът на услугите е добавил през последния месец на 2017-а година цели 222 000 работни места, до момента в който в индустриалния бранш те са нарастнали с едвам 28 000 при покачване с 9 000 единствено в границите на индустрията, до момента в който в строителството са били разкрити 16 000 работни места, демонстрира последното изследване на ADP.

"Ставаме очевидци на още един месец, в който пазарът на труда не демонстрира признаци на закъснение ", уточни Ахю Илдирмаз, вицепрезидент и началник на Научноизследователския институт на организация ADP. "През миналата година се наблюдаваше забележителен растеж на заетостта в бранша на услугите, като се изключи загубата на работни места в свиващия се информативен бранш. Гледайки размера на фирмите, дребните предприятия завършиха 2017-а година на високи обороти, увеличавайки повече от два пъти средномесечния брой на заетите лица единствено в границите на последните шест месеца ", добави той.

От своя страна Марк Занди, основен икономист в компанията Moody’s Analytics, която също взе участие в изследването на ADP, съобщи: "Пазарът на труда завърши мощно миналата година. Солидните предколедни продажби накараха търговците на дребно и на компаниите за доставка на услуги да усилят в допълнение техния личен състав. Затегнатият пазар на труда ще става още по-затегнат, повишавайки по този метод признаците, че може да прегрее ".

Данните на компанията ADP са факт преди петъчния формалният отчет за заетостта в Съединени американски щати през декември, като междинните прогнози на финансовите пазари са за по-скромно покачване с към 180 хиляди на новоразкритите неселскостопански работни места и стабилизация на равнището на безработица в ноемврийското 17-годишно дъно от 4,1%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР