Проучване на германската спортна компания Keller Sports установи, че билетите

...
Проучване на германската спортна компания Keller Sports установи, че билетите
Коментари Харесай

Билетите за Мондиала в Катар - най-скъпите за последните 20 години

Проучване на немската спортна компания " Keller Sports " откри, че билетите за Световното състезание по футбол в Катар са най-скъпите в последните 20 години.

Според резултатите от изследването последователите, които желаят да следят онлайн дуел от Мондиала би трябвало да заплатят приблизително по 286 лири за билет.

За съпоставяне, преди четири годината междинната цена на пропуските за срещите на Световното състезание в Русия е била 214 лири.

От " Keller Sports " настояват, че повода за този скок в цената на билетите се дължи и на обстоятелството, че Мондиала в Катар е най-скъпият в историята. В изследването се споделя, че към 3 милиарда $ е била сумата за създаване на шест нови стадиона и обновяването на две остарели уреди, а в пъти повече в действителност е било изхарчено за разширение на инфраструктурата в столицата Доха, като създаване на автомагистрали, построяването на метрото, реорганизация на интернационалното летище и други.

Проучването демонстрира още, че междинната цената на билетите за финалния дуел е с 59% по-висока спрямо тази от финала на Световното състезание в Русия през 2018 година. Според немската компания последователите ще би трябвало да заплатят приблизително по 684 английски лири, в случай че желаят да следят онлайн финалния дуел на шампионата в Катар.

Въпреки всички тези числа от ФИФА неотдавна оповестиха, че към този момент са били продадени близо три милиона билета за мачовете от Мондиала.

Световното състезание в Катар ще се организира в интервала 20 ноември - 18 декември, а всичко най-интересно ще може да наблюдавате онлайн в ефира на Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntnews.bg/sport



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР