Процесът срещу Тръмп е първият подобен случай на повдигане на

...
Процесът срещу Тръмп е първият подобен случай на повдигане на
Коментари Харесай

Впечатляващо кацане в Ню Йорк: Тръмп се изправя пред съда по обвинение за подкуп

Процесът против Тръмп е първият сходен случай на покачване на обвинявания за престъпно закононарушение против някогашен американски президент, отбелязва Българска телеграфна агенция. Той е още по-знаков, защото 76-годишният милиардер републиканец още веднъж се включи в конкуренцията за номинация на Републиканската партия, с цел да си върне президентския пост през ноември 2024 година

Неговият частен " Боинг 757 ", върху който е изписано неговото име, кацна към 19:25 ч. по Гринуич на летище " Ла Гуардия " в Ню Йорк.

Точно преди да напусне имението си в Мар а Лаго във Флорида, Доналд Тръмп написа с основни букви в обществената си мрежа Трут Соушъл, че се насочва към Ню Йорк, с цел да " направи Америка още веднъж велика " и че е жертва на " лов на вещици, когато ( неговата) велика страна потъва в пъкъла ".

В Ню Йорк регионът към " Тръмп Тауър ", където предприемачът ще остане 36 часа, е под засилена защита от дни, макар че единствено шепа стачкуващи за и срещу Тръмп стачкуват там. От петък един негов съперник се разхожда с два надписа: " Затворете го и... Изхвърлете ключа ".

Тръмп се пробва да режисира личния си медиен цирк, отбелязва през днешния ден Си Ен Ен. Бившият американски президент направи огромно шоу в понеделник при завръщането си в Ню Йорк преди обвиняването против него. Виещият се конвой от черни джипове на Тайните служби към и от персоналния му Боинг 757 в искрящата си нова ливрея носеше нотки на президентско придвижване в игра на власт, предопределена да изпрати обръщение за мощ.

Медията отбелязва, че когато Доналд Тръмп публично стане обвинен във вторник, той ще бъде зависещ на правна система, която не може да управлява.

И има от ден на ден признаци, че тази нова действителност, която ще пристигна със съществени финансови задължения в правосъдни такси и ключалки в календара на Тръмп - може да бъде умножена.

Това е по този начин, тъй като някогашният президент наподобява е изправен пред съществени проблеми в евентуално по-опасен случай, включващ хипотетичната му корист със секретни документи, разследван от специфичния прокурор Джак Смит. Обвиненията наподобяват все по-голяма опция, защото Министерството на правораздаването обезпечава доказателства за работата на Тръмп с класифицирани документи след напускането на Белия дом. Прокурорите на Смит са обезпечили ежедневни бележки, текстови известия, имейли и фотоси и са съсредоточени върху каталогизирането на метода, по който Тръмп е обработвал секретни записи към Мар-а-Лаго и тези, които може да са били очевидци на някогашния президент с тях, оповестиха Кейтлин Поланц и Евън Перес от CNN в понеделник. Новите детайлности съответстват със знаците, че Министерството на правораздаването подхваща стъпки в сходство с края на следствието. Бившият юрист на Тръмп, Тай Коб, сподели пред Ерин Бърнет от Си Ен ЕН, че развиването съставлява сериозен поврат в тази ситуация за някогашния президент. " Знаем, че стъпките по следствието са в ход, просто не знаехме хипотетичните резултати до през днешния ден ", сподели Коб. " Мисля, че те са доста поредни. "

Случаят с документите може да не е краят му. Смит също по този начин проверява държанието на Тръмп в навечерието на протеста на Капитолия в Съединени американски щати. След това има и допустимо наказателно гонене в Джорджия, водено от областен прокурор, който проверява опита на някогашния президент да анулира изборния резултат от 2020 година в щата. Тръмп отхвърля всевъзможни нарушавания във всички тези следствия. Той разказа държанието си в Грузия като " съвършено ". И той разкритикува запечатаното обвиняване в Ню Йорк, където е изправен пред повече от 30 обвинявания, свързани с бизнес измами, като образец за политизирано правораздаване. Но в тежък миг за страната, като се има поради, че някогашен президент и сегашен претендент за президент е на път да се яви в съда, има също по този начин възходящо чувство за непреклонно възходящ напън върху Тръмп, което ще компрометира способността му да избегне отговорност, отбелязва Си Ен Ен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР