Процесът по продажбата на футболния Челси на американския бизнесмен Тод

...
Процесът по продажбата на футболния Челси на американския бизнесмен Тод
Коментари Харесай

Роман Абрамович официално се раздели с Челси

Процесът по продажбата на футболния Челси на американския предприемач Тод Бьоли и неговия капиталов консорциум е финализиран, оповестиха от лондонския клуб.

Така Челси към този момент не принадлежи на съветския олигарх Роман Абрамович.

Стойността на договорката, която се движеше от три месеца насам, е 4.25 милиарда паунда, или 5.38 милиарда евро, което прави Челси най-скъпо продадения състезателен клуб.

"Консорциумът, воден от Тод Бьоли, президент и общоприет шеф на "Елдридж ", и "Клирлейк Кепитал Груп " оповестиха, че промяната на собствеността на футболен клуб Челси е завършена ", написаха "сините " на уеб страницата си, съобщи БНР.

Консорциумът включва още швейцарския милиардер Хансйорг Вис и Марк Уолтър, който е сътрудник на Бьоли и с който си разделят собствеността на бейзболния клуб Лод Анджелис Доджърс.

Сделката получи зелена светлина преди няколко дни от Висшата лига, само че най-много от английското държавно управление.

"Съгласно изискванията на съглашението Бьоли и "Клирлейк " ще имат идентичен контрола върху управлението на клуба ", се споделя още в официалното съобщение.

Бизнесменът и капиталовият фонд се ангажираха да влагат близо 2 милиарда в инфраструктурата на клуба - най-много в модернизацията на стадион "Стамфорд Бридж ".

"За нас е чест да станем новите пазители на футболен клуб Челси. Ангажирани сме изцяло - 100 % - във всяка минута на всеки мач. Нашата визия като притежатели е ясна - желаеме да създадем почитателите горди ", декларира Тод Бьоли в официално съобщение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР