Процесът на отслабване трябва да бъде започнат много внимателно и

...
Процесът на отслабване трябва да бъде започнат много внимателно и
Коментари Харесай

Специалист разкри кои са четирите най-опасни диети

Процесът на намаляване би трябвало да бъде стартират доста деликатно и рационално. Още по-добре е да бъде под наблюдението на експерт. Алина Морозова, диетолог и експерт по хранене, споделя за това кои диети могат да бъдат най-вредни, разкрива TrendyNews.bg

ДИЕТА БЕЗ ВЪГЛЕХИДРАТИ (НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНА ДИЕТА)

Както към този момент разбирате от името, тази диета включва съвсем цялостен отвод от въглехидрати. Основната функционалност на въглехидратите е превръщането им в глюкоза. А без глюкоза естественото действие на организма е просто невероятно. Разбира се, от такава диета ще има избран резултат, и то задоволително бързо.

Но тук би трябвало да разберете, че въглехидратите са един от най-важните източници на сила и отхвърлянето на този съставен елемент води до мощен дисбаланс. Липсата на здравословни мазнини и фосфолипиди, които те съдържат, е доста рискова. Такъв вид диети са доста известни измежду спортистите. Те прибягват до по този начин нареченото „ сушене “, когато би трябвало бързо да влязат във форма. Но те употребяват способ, който е много стресиращ за организма, единствено под непоколебим лекарски надзор и за доста малко време.

ДИЕТА С ЕЛДА (И ДРУГИ ПОДОБНИ ДИЕТИ)

Не е належащо да сте професионален диетолог, с цел да разберете, че диетата би трябвало да е разнообразна. Когато ядете единствено елда или единствено краставици (или различен артикул и нищо друго), това води до доста огромен дисбаланс. В резултат на това организмът натрупва непотребни мазнини, протеини или въглехидрати. Резултатите от такава диета няма да закъснеят – разнообразни системи на организма ще стартират да отхвърлят.

ДИЕТАТА НА ДЮКАН

Една от най-популярните и рекламирани диети. Нейната заплаха се крие във обстоятелството, че първите дни от тази диета са извънредно на протеини. Протеинът е органично вещество от скотски и растителен генезис, което е тип строителен материал, просто нужен за образуването на мускулите. Но има и една спогодба: отводът от въглехидрати води до така наречен кетоза, когато организмът стартира да приема изчезналата сила от разпадащите се мазнини. Този развой в последна сметка може да докара до тежка интоксикация.

ДИЕТА ОТ КАМЕННАТА ЕРА (ПАЛЕО ДИЕТА)

Самото название ни препраща към храната от времето на пещерните хора. Ако си спомняте историята, можете да се досетите, че диетата им е била много лимитирана. Нашите предшественици, които към момента не са почнали да обработват земята, са се хранили главно с даровете на дивата природа. Става дума за ядки, зеленчуци и плодове. Месото и рибата също са били в основата на диетата. При тази диета ще би трябвало изцяло да се откажете от млечните артикули, растителните масла и бобовите растения, което постоянно води до бери-бери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР