Процесът на дедоларизация на световната икономика е неизбежен, заяви Владимир

...
Процесът на дедоларизация на световната икономика е неизбежен, заяви Владимир
Коментари Харесай

Путин опитва да успокои народа за инфлацията, говори за дедоларизация на световната икономика

" Процесът на дедоларизация на международната стопанска система е " неминуем ", съобщи Владимир Путин. Руският президент предложи да се разиска бюджетът на Русия за идващите три години. Той би трябвало да бъде ориентиран към развиване, осъществяване на огромни инфраструктурни планове и стимулиране на икономическите действия.

" Има разногласия за това, на какво да се обърне по-голямо внимание, къде да се насочат повече средства или (дали е по-добре) да се икономисва повече и да се сътвори " защитна възглавница ", по какъв начин да се сътвори тя в новите условия и какво е " защитна възглавница " в актуалните условия, когато имаме добре прочут и неминуем развой на дедоларизация ", сподели той.

Путин акцентира, че Русия решително се оправя с външния напън, който той назовава " финансова и софтуерна експанзия от страна на някои страни ", съобщи анадолската организация. Той означи, че държавното управление навреме ползва ефикасни защитни ограничения, започва механизми за поддръжка на основни браншове, предприятия, както и на дребния и междинния бизнес.

" В резултат на използването на този комплекс от ограничения не допуснахме внезапен спад в стопанската система. Инфлацията също беше бързо нормализирана. След пика от 17,8% през април, през днешния ден тя спадна до 14,1%, считано от 5 септември ", сподели той и добави, че до края на годината инфлацията ще бъде към 12%.

" През август съветските банки активизираха работата си, което е добър знак, показващ растеж на икономическата интензивност ", означи той.  " Виждаме, че дейностите на нашите, меко казано, недоброжелатели са значително непредсказуеми и в последно време импулсивни. Те явно са непрофесионални и по тази причина са импулсивни, което значи, че още повече би трябвало да работим в нашата логичност, да запазим самодейността. Не просто да реагираме на някои недружелюбни стъпки, а поредно да решаваме дилемите си за развиване - в стопанската система, обществената сфера, инфраструктурата. Това в цялостна степен се отнася и за подготовката на плана за федерален бюджет ", акцентира Путин. Президентът съобщи също, че виновната макроикономическа политика, провеждана през предходните години, се е отплатила в изискванията на рецесия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР