Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма

...
Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма
Коментари Харесай

Борисов: Процесът Акаба има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма

Процесът "Акаба " има две съществени тематики – битката против тероризма и радикализма. И по двете тематики София ще бъде хазаин, разгласи министър председателят Бойко Борисов след завръщането на българската делегация от Йордания.

Министър-председателят посочи, че процесът се поддържа от Европа, Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Канада. Премиерът Борисов добави, че във връзка с поканите за участниците за срещата ще бъде поддържана тясна връзка с краля на Йордания.

"Акаба " е значим като развой, тъй като обстановката е извънредно комплицирана, съобщи министър председателят Борисов и подсети за протичащото се в Сирия и Либия. По думите му десетки хиляди бойци на Ислямска страна потеглят във всички направления и би трябвало да бъдем готови.

Във връзка с организацията на семейството по процеса "Акаба ", министър-председателят Борисов посочи, че страната ни се е справила с председателството на Съвета на Европейски Съюз. На България към този момент е поверено и домакинство на Берлинския развой, взаимно с Република Северна Македония. Като позитивни обстоятелства за имиджа на нашата страна министър-председателят Борисов посочи още избирането на българка отпред на МВФ, както и ресорът, който ще има еврокомисарят от България в новата Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР