Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма

Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма ...

Борисов: Процесът Акаба има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма.


Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма. И по двете теми София ще бъде домакин, обяви премиерът Бойко Борисов след завръщането на българската делегация от Йордания.

Министър-председателят изтъкна, че процесът се подкрепя от Европа, ООН, САЩ и Канада. Премиерът Борисов добави, че по отношение на поканите за участниците за срещата ще бъде поддържана тясна комуникация с краля на Йордания.

"Акаба" е важен като процес, защото ситуацията е изключително сложна, заяви премиерът Борисов и напомни за случващото се в Сирия и Либия. По думите му десетки хиляди бойци на Ислямска държава тръгват във всички посоки и трябва да бъдем подготвени.

Във връзка с организацията на домакинството по процеса "Акаба", министър-председателят Борисов изтъкна, че страната ни се е справила с председателството на Съвета на ЕС. На България вече е поверено и домакинство на Берлинския процес, съвместно с Република Северна Македония. Като положителни факти за имиджа на нашата страна министър-председателят Борисов изтъкна още избирането на българка начело на МВФ, както и ресорът, който ще има еврокомисарят от България в новата ЕК.

Източник: novini.bg