Процедурите по избора на шефове в държавната енергетика, както и

...
Процедурите по избора на шефове в държавната енергетика, както и
Коментари Харесай

Новите държавни енергийни шефове ще са ясни след вота

Процедурите по избора на шефове в държавната енергетика, както и в горските предприятия, спортния тотализатор, ВМЗ-Сопот и редица лечебни заведения, ще се забавят с две седмици. Причината е заболяване на членовете на комисията на Агенцията за обществените предприятия и надзор (АППК), която би трябвало да предложи самостоятелните членове на съвета на шефовете на фирмите, оповестиха от ведомството в четвъртък.

Конкурсите са оповестени по друго време, измежду първите бяха тези за членове на бордовете на " Българския енергиен холдинг " и дъщерните му сдружения АЕЦ " Козлодуй ", НЕК, Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", мини " Марица Изток ", " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО), " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ".

АППК избира самостоятелни представители в управителните или надзорните препоръки на сдруженията, а Министерството на енергетиката прави обособени състезания за представителите на страната. До 1 март позволените да продължат в конкуренцията претенденти трябваше да подадат своите концепции за ръководство на фирмите. Те подлежат на второ решето, само че от ведомството към момента не са оповестили кои от претендентите ще бъдат позволени до устното изявление, което е последният стадий и по-късно ще бъде разгласен изборът на шефовете.

От Министерството на енергетиката оповестиха, че ще продължат провеждането на своите процедури, само че за окончателното съставяне на бордовете на сдруженията би трябвало да бъдат определени и самостоятелните представители от АППК. Всички членове би трябвало да са ясни, с цел да се проведат препоръките на шефовете и да изберат собствен ръководител и изпълнителен шеф на съответното сдружение. Председателят ще е от квотата на АППК, а шефа – на страната.

Доколкото парламентарният избор е след три седмици, а организацията удължава с 14 дни работата на своята комисия за държавните шефове, изборът им разумно остава за след 4 април.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР