Процедурата за сключване на рамкови споразумения за централизирано закупуване на

...
Процедурата за сключване на рамкови споразумения за централизирано закупуване на
Коментари Харесай

Само антирак лекарства на централния лекарствен търг на МЗ

Процедурата за подписване на рамкови съглашения за централизирано закупуване на медикаменти за потребностите на лечебните заведения продължава .

Министерството на здравеопазването щ е организира процедурата напълно електронно. Тя ще работи единствено за противотуморни медикаменти. Лекарствата, които ще вземат участие са такива, за които средствата се възвръщат от НЗОК на лечебните заведения.

Причината единствено този тип лекарства да вземат участие в процедурата е, че те съставляват едно от най-големите бюджетни пера на Касата.

От Министерството на здравеопазването дообясняват, че това са лекарства, прилагани в болничната помощ и заплащани от НЗОК, отвън цената на клиничните пътеки и амбулаторните процедури.

Останалите л екарствени артикули са включени в клиничните пътеки и не се заплащат настрана от НЗОК.

Това е мотивът от Министерство на здравеопазването да прекратят позициите по социална поръчка и да дадат опция на лечебните заведения да трансформират декларираните количества и да включат нови групи лекарствени артикули.

Предстои на идващ стадий Министерство на здравеопазването да разгласи нова открита процедура. Това ще стане след обобщаване на обновените поръчки.

Припомняме, че процедурата за електронната платформа беше оповестена през ноември 2016 година, само че след това беше спряна поради обжалвания. След като производствата завършиха в интерес на Министерство на здравеопазването, министерството и разработчикът на системата започнаха дейности по техническата ѝ подготовка за обновяване на търга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР