Процедурата по осиновяване на двете деца е стартирала през м.

...
Процедурата по осиновяване на двете деца е стартирала през м.
Коментари Харесай

От правосъдието с подробности за българчетата от ``къщата на ужасите`` в САЩ

Процедурата по осиновяване на двете деца е стартирала през м. май 2011 година по реда на специфичните ограничения за осиновяване и е приключала през м. ноември 2011 година с решение на Софийския градски съд. Става въпрос за две близначки, които все още на осиновяването са били на 7-годишна възраст, като едното от децата е със специфични потребности.

Това разгласи на конференция шефът на Дирекция ''Международна правна протекция на детето и интернационалните осиновявания'' в Министерство на правораздаването Милена Първанова по отношение на проблема с двете осиновени българчета от американска двойка в градчето Съмървил, щата Мисури в Съединени американски щати, съобщи кореспондент на Novini.bg

От раждането им до тяхното осиновяване децата са били отглеждани в профилирани институции в страната.

,,Първанова осведоми, че мъжът е бил с висше обучение и е работил в областта на осведомителните технологии, до момента в който майката е била стопанка. Двамата са имали четири биологични деца.
Според нашето законодателство и множеството законодателства в границите на двугодишен интервал на всеки шест месеца Министерството на правораздаването изисква обстоен отчет за положението и развиването на осиновените деца. Според този отчет децата са се вписвали добре в живота на фамилията. Имало доста обятия и усмивки'', добави Първанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР