Процедурата по набиране на инициативи “Младежки проекти 2023“ се открива

...
Процедурата по набиране на инициативи “Младежки проекти 2023“ се открива
Коментари Харесай

Финансират младежки проекти за обществено полезни дейности

Процедурата по набиране на начинания “Младежки планове 2023 “ се открива през днешния ден в Панагюрище. Общината в средногорския град ползва за седма поредна година тази форма на организация и опция за изява на инициативността и новаторството на младежите посредством финансиране на планове, създадени и осъществени от тях в община Панагюрище.

От плановете се чака да ангажират свободното време на младежите посредством стимулиране на младежката самодейност, деятелност и креативност. Те би трябвало да са ориентирани към необятен кръг младежи и да дават опция за включване и изява на повече младежи от общината, като се търси оптималната гласност на осъществените планове. Насърчава се и включването на младежи с увреждания и младежи в неравностойно обществено състояние. Целта е да се стимулира обществената младежка ангажираност и ще увеличи възприятието на принадлежност към общността.

Сред заложените цели са повишение на гражданската интензивност, превъзмогване на обществената изолираност, поощряване на доброволчеството, междукултурно и междуетническо съдействие, здравословен живот, екология и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР