Процедурата по конституиране на Народното събрание ще протече по-бързо сега.

...
Процедурата по конституиране на Народното събрание ще протече по-бързо сега.
Коментари Харесай

Политолог: ПП-ДБ се очертават като опозиция, партиите, които избраха Рашидов, отново доминират

Процедурата по конституиране на Народното събрание ще протече по-бързо в този момент. Очевидно президентът Радев дава знаци, че този път няма да бави връчването на мандатите, с цел да има време повече време за съвещания сред политическите сили. Това сподели по Радио " Фокус " доцент Иво Инджов, политолог и учител по политически връзки във Великотърновския университет.

" Може би това се прави с посланието, че той не желае посредством служебните държавни управления да упражнява по-дълго властта, знаете, че имаше обвиняване към него за един тип узурпиране на власт, за власт на ръба на Конституцията и така нататък На ход са политическите сили. Това, което можем да допускаме е, че относително бързо ще бъде определен ръководител на Народното събрание. Защото партиите, които поддържаха Вежди Рашидов предходния път още веднъж преобладават по-ясно в това Народно заседание. " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ се обрисуват като един тип съпротива и няма да могат този път да опълчват контракандидатура, с цел да се стигне до предходната обстановка ", добави Инджов.

Според него, по-важно е какво ще кажат в изказването си политическите водачи при откриването на Народното събрание, и дали в първите дни на по-активната му работа ще се дадат ясни знаци и сигнали за образуване на държавно управление. Това може да експертно държавно управление, да вземем за пример, в границите на този парламент. Или още веднъж ще отиваме на избори през юли, с наклонност за още едни избори на есен. Но всичко това ще проличи след разкриване на Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР