Процедурата по избора на Сарафов, която протече днес в прокурорската

...
Процедурата по избора на Сарафов, която протече днес в прокурорската
Коментари Харесай

Съдия Калин Калпакчиев: Потвърждава изпусната реплика между Гешев и Сарафов, че само прегрупират силите си

Процедурата по избора на Сарафов, която протече през днешния ден в прокурорската гилдия е много противоречива от позиция на закона. Фактът, че прокурорската гилдия не отнесе въпроса към пленума на Висш съдебен съвет е спорен. Създаде се усещането, че определянето на и. д. основен прокурор е било замислено отпреди, с цел да се зададе линия на деяние на прокуратурата, която да обслужва още веднъж избран интерес.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria арбитър Калин Калпакчиев, който е някогашен член на Висш съдебен съвет.

Беше значимо да се избере прокурор от ВКП, който не е привързан по никакъв метод с кръга към Гешев.

 
Решението на прокурорската гилдия е проблематично от позиция на това да се даде чист небосвод напред пред обстановката.
И.д. основният прокурор има правото да отдръпва и да прави нови претенции за снемане на имунитети на депутати. Има и законната власт да прочиства прокуратурата от подвластни или забъркани в корупция прокурори.

Все още е необяснимо и необяснено на какво се дължи смяната в държанието на болшинството във Висш съдебен съвет. Те дължат пояснение за какво подхващат едни или други дейности, които са взаимоизключващи се.

 
Забавянето на избора на нов основен прокурор може да се употребява с нечисти намерения да се резервира ситуацията такова, каквото е в този момент. Това, което се случва единствено удостоверява изпусната имитация от запис на диалог сред Гешев и Сарафов, че те единствено прегрупират силите си. Че те единствено видимо са в несъгласие, само че в действителност са дружно и обслужват еднакъв прикрит център на власт.
Има консенсус във Висш съдебен съвет, че по-добре нов състав да организира избора на нов основен прокурор.

Главните прокурори от 89-а година насам демонстрираха, че не се назначават от самостоятелната правосъдна власт, а от подмолни играчи. От самото начало беше ясно, че Иван Гешев не има качествата за основен прокурор. Той се вписва в тази верига от политически назначения. Той сподели в най-висока степен какъв брой зловредно е този вид въздействие върху правосъдната власт, което води до покваряване и неефективност на работата й.

 
Полумандатът на Гешев може да се заключи като ярка, груба корист с наказателния развой на политическия терен.
Делото КТБ, толкоз шумно промотирано, като че ли е водено и импортирано в съда по метод, че то в никакъв случай да не завърши. За всеки правист, занимавал се с наказателно право и развой, е напълно ясно, че това дело няма да завърши години наред даже на първа инстанция. Сериозни подозрения има до какъв брой са разследвани всички забъркани лица. За страдание няма да разберем каква е била ролята на Делян Пеевски, защото тази линия на следствие не участва по делото. Някога може би и тези обстоятелства биха могли да бъдат разследвани от самостоятелен прокурор.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР