Процедурата по избор на нов председател на парламента ще бъде

...
Процедурата по избор на нов председател на парламента ще бъде
Коментари Харесай

Изборът на нов председател на НС – идната сряда

Процедурата по желание на нов ръководител на Народното събрание ще бъде прегледана може би в сряда, разгласи пред публицисти изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов.

 

Припомняме ви, че в четвъртък Никола Минчев беше предварително освободен като ръководител на Народното събрание с гласовете на " ИТН ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " и последваха митинги в негова поддръжка пред Народно събрание.

 

" По устав – процедурата следва да се организира в 14-дневен период, аз няма да се възползвам от правото да заставам 14 дни отпред на Народно събрание, считам още идната седмица тази точка да я включа в работата на Народното събрание и то да избере своя нов ръководител ", съобщи Иванов.

 

Попитан кого ще предложи " Продължаваме Промяната ", той сподели, че не е коментирано още дали ще внасят кандидатура, дали тя ще бъде обща на обединението, дали на съответна групировка, следва това да се случи тези дни.

 

Не мисля, че има нужда от изключително съвещание в неделя, разяснява още Мирослав Иванов за насрочването на разискванията по импортирания избор на съмнение към кабинета на премиера Кирил Петков.

 

" Действително политическите пристрастености са доста нажежени, те отекват доста шумно и в българското общество, виждате - през вчерашния ден имаше митинги, уточни той. Не желая да нагнетявам в допълнение напрежение, желая обстановката малко да се поуспокои, парламентарните групи да могат трезво да помислят какво следва оттук насетне като държание, като отношение, тъй като идният избор на съмнение е извънредно значим, той ще предопредели бъдещето на страната за идващите няколко месеца и години ", разяснява Иванов.

 

Той уточни, че, в случай че има нови избори, това може да попречи на приемането на законодателство във връзка с Плана за възобновяване и резистентност, както и да не бъдат усвоени парите по проекта, което, по думите му, няма да е в полза на страната.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР