Процедура за 62 млн.лв., специално за стартиращи предприятия, която се

...
Процедура за 62 млн.лв., специално за стартиращи предприятия, която се
Коментари Харесай

Проучват възможностите за изграждане на индустриална зона в Силистра

Процедура за 62 млн.лв., особено за започващи предприятия, която се чака да подкрепи близо 400 новооткрити компании ще бъде открита през месец юни по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ". Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на работна среща на тематика: „ Развитие на района, вложения и бизнес климат “, която се организира в Силистра.

Представителите на локалния бизнес имаха опция да се срещнат с изискванията за финансиране на планове и за увеличение на продажбите посредством инструментите на ИАНМСП в България и чужбина. Беше разисквана и опцията за създаване на Индустриална зона в града.

Борисов посочи, че се работи за омекотен достъп до финансиране на дребните и междинните предприятия в страната. "Българските компании ще имат опция да се възползват от процедури за безплатно финансиране по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК) за близо 400 млн. лв. през актуалната година, както и от финансовите принадлежности, които дават за дребни и междинни предприятия от Българската банка за развиване, която по проекта Юнкер ще издава до 100% гаранции по заемите за МСП ", акцентира Борисов.

По думите му Силистра е измежду предпочитаните области по Оперативната стратегия, а от стартирането й все още са подписани общо 9 контракта за даване на безплатна финансова помощ с място на осъществяване област Силистра на обща стойност 14,1 млн. лева "Разчитаме посредством новия метод за районна приоритизация да получим повече планове от районите ", сподели още той.

Съветникът на икономическия министър господин Любомир Ганчев добави, че по програмата до края на годината следва процедура за възстановяване на индустриалния потенциал, за която е заделен запас от 150 млн. лв. за нови машини и съоръжение, а други близо 110 млн. лв. са планувани за нововъведения. "30 милиона лв. са и средствата за тази година за основаването на клъстери ", добави той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР