Прототипният космически кораб на Китай кацна успешно, обяви Китайската космическа

...
Прототипният космически кораб на Китай кацна успешно, обяви Китайската космическа
Коментари Харесай

Новият космически кораб на Китай се завърна на Земята

Прототипният галактически транспортен съд на Китай " кацна сполучливо ", разгласи Китайската галактическа организация, представена от Агенция Франс Прес.

Осведомителната организация отбелязва, че това е значима стъпка от упоритостите на азиатската страна да построи непрекъсната галактическа станция и да изпрати тайконавти на Луната.

Космическият транспортен съд, изстрелян във вторник, дойде безвредно на авансово избраното място, разясниха от организацията.

По-рано тази седмица Китай се похвали с сполучливо изстрелване на нова ракета и първообраз на галактически транспортен съд. Ракетата Long March 5B полетя от космодрума " Венчанг " на южния остров Хайнан и 8 минути по-късно първообраз на галактически транспортен съд сполучливо се отдели и навлезе в плануваната орбита.

Планът на китайското държавно управление е галактическият транспортен съд да транспортира тайконавти до галактическата станция, която Китай възнамерява да приключи до 2022 година и вероятно след това до Луната. Корабът е за екипаж от шестима тайконавти.

Първият сполучлив полет на 54-метровата ракета Long March 5B би трябвало да вдъхне убеденост на Китай след неуспехите с модел 7А през март и модел 3B през април. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР