Протолокът е отговор на действията на полицаи, които се опитват

...
Протолокът е отговор на действията на полицаи, които се опитват
Коментари Харесай

Асоциацията на европейските журналисти изпрати предупредителен протокол на вътрешния министър


Протолокът е отговор на дейностите на служители на реда, които се пробват да пречат на работата на журналиста Димитър Стоянов от. Той е предизвестен от униформенине да не поддържа връзка с предприемач, обект на негово следствие. Репортерът се пробва да се свърже с въпросния предприемач, само с цел да му зададе въпроси по отношение на данни, на които се е натъкнал. Според описа на журналиста, предприемачът насочва опасност към него и му затваря телефона.

Стоянов подава тъжба против тази опасност и резултатът е сигнален протокол за самия кореспондент.

Друг случай, при който правата на публицист са нарушени брутално от полицейски чиновници е насилието и задържането на Димитър Кенаров по време на антиправителствени митинги на 2 септември 2020 година

Самият министър неглижира и направи всичко допустимо за прикриването на полицейското принуждение и противозаконното задържане.

Протоколът е изпратен в деловодството на Министерство на вътрешните работи за автограф от предизвестеното лице.

АЕЖ си резервира правото да сформира сходен сигнален протокол и на идващия министър на вътрешните работи.

Въпреки че са със противоречива правна стойност, предупредителните протоколи са необятно употребявани от полицията. По тази причина и ние взехме решение да използваме този формат за връзка с управлението на Министерство на вътрешните работи, показват от АЕЖ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР